1. Kohanemisvõime

Dekoraator kujundab ruumi, pidades silmas koha, meediumi ja sündmuse eripära. Ruum võib olla müügikeskkond (vaateaken, messiboks), sündmuste toimumiskoht (kontserdid, pulmad, festivalid), visuaalse meedia stuudio (televisioon, foto- või videotaust) või kultuuriasutus (teatrid, näitused ja väljapanekud).

2. Ruumiline mõtlemine ja visualiseerimisoskus

Dekoraatori töös on ka palju tehnilisi nüansse. Dekoraator kaardistab tellija ideed ja vajadused ning teostab ruumis vajalikud mõõtmistööd. Tellijaga kooskõlastamiseks esitab dekoraator oma kujundusidee tasapinnalise kavandina, kolmemõõtmelise või virtuaalse maketina. Dekoraator valmistab dekoratsioonielemendid või organiseerib nende valmistamise ja ülespaneku.

3. Dünaamiline loomingulisus

Dekoraatori töö on väga loominguline, kuid võrreldes sisearhitektiga on dekoraatori tööl oluliselt ajutisem iseloom. Loodud väljapanekud või vaateaknad tuleb mõne aja möödudes kas maha võtta või ümber teha. Siin tuleb jällegi mängu dünaamilisus – kuidas hoogsalt ja pidevas vaheldumises taas midagi ägedat luua.

4. Ettevõtlikkus

Dekoraatori olulised omadused on võime töötada meeskonnas, hea materjalitundmine ning aja ja rahalise ressursi planeerimise võime. Kindlasti peab dekoraator olema leidlik ning valmis haarama haamri, sae või värvipoti järele. Suureks plussiks on dekoraatori erialal organiseerimisvõime, sest tihtilugu varieeruvad tööülesanded seinast-seina.


Kust saaksin dekoraatori kutse?

Dekoraator-stilistiks saab õppida järgmistes koolides:

Kliki peale ja vaata lisa: Tartu Kunstikool

Kliki peale ja vaata lisa: Kuressaare Ametikool