Selleks filmiks oli praegu "Transformerite" uue osaga kinosid vallutama saabunud Michael Bay 1996. aasta märul "Kaljukindlus" ("The Rock") Sean Connery ja Nicholas Cage'iga peaosas. The Telegraphi andmetel tuvastas Briti Iraagi uuring ehk Chilcoti uuring, et salaluure MI6 võis kasutada "Kaljukindluse" süžeed reaalse stsenaariumina, et põhjendada, miks peaksid Suurbritannia väed andma oma panuse 2003. aasta alanud Iraagi sõjas.

Seitse aastat töös olnud raport avaldati möödunud 6. juulil ning mõned faktid jätavadki mulje, et Michael Bay naeruväärne, aga väga meelelahutuslik märul oli kõiges süüdi.
"Kaljkukindlus" (1996)

"Kaljukindlus" on lugu mässumeelsest kindralist (Ed Harris), kes varastab ohtliku keemiarelva ning pageb Alcatrazi vanglasaarele, võttes seal ekskursioonil olevad turistid pantvangi. Ta esitab võimudele rahanõudmise, ähvardades selle täitmata jätmisel San Francisco ning selle lähiümbruse hävitada. Valitsus saadab saarele eliitüksuse, keda on abistamas keemiarelvaekspert (Nicolas Cage) ning mees (Sean Connery), kes aastate eest samast vanglast märkamatult põgenes.

Filmis kasutatavat keemirelva hoitakse väga habrastes poolläbipaistavates kerades. See ongi põhiline element, mida Briti salaluure kasutas oma argumentide esitamisel : 2002. aastal väitis MI6, et nende uue allika sõnul on Iraagi armeel bioloogilised ja keemilised relvad, sealhulgas närvigaasid VX, sariin ja somaan, mida hoitakse klaaskluulides.

Kõik polnud allika jutus veendunud - mõned asjaosalised panid allika raporti küsimärgi alla just sellepärast, et tema jutt sarnanes "Kaljukindluse" sisule. Samas toodi välja, et keemiarelvade laskemoona ei hoita tavaliselt klaasanumates. Selline arusaam tekkiski suuresti tänu Michael Bay populaarsele märulile.

Toonane briti peaminister Tony Blair kasutas osaliselt ka 2002. aasta raportit Iraagi keemiarelvadest, klaasanumatest ja närvigaasidest, et põhjendada Iraagis toimuvasse sekkumist. 2003. aastal said MI6 kahtlused aluse ning selguski tõde - keemirarelvadest ja närvigaasidest rääkinud allikas oli algusest peale valetanud ning kasutaski "Kaljkukindluse" sisu, et anda oma jutule natuke tõepära.