John McTiernani viimane film oli 2003. aasta "Kadunud üksus" ("Basic") John Travolta ja Samuel L. Jacksoniga peaosas. McTiernan sattus seadusega pahuksisse, kui selgus, et mees oli 2002. aasta filmi "Rollerball" valmimise ajal lasknud eradetektiivil kuulata pealt filmi produtsenti ja oma endist naist. Tõde tuli päevavalgele ja režissööril algas pikk kohtutee. See lõi omakorda suure paugu tema karjäärile ja tulevikuplaanidele. McTiernan vabanes vanglast 2014. aasta veebruaris, kuid on nüüd suurtes võlgades, pankrotis ning on sunnitud kinni maksma suured kohtukulud.

McTiernan pole alla andnud ning valmistab hetkel ette oma uut filmi, mida kirjeldab väga napisõnaliselt - vähese dialoogiga lihtne lugu, mille peategelane on lastetu naine, kes kohtub vanemateta lapsega. Režissöör soovib filmida Prantsusmaal või Serbias ning kohe kindlasti on tegu omamoodi märulifilmiga.

Prantsuse ajakirjale Premiere antud intervjuus kommenteeris McTiernan ka praegust filmitööstust ning ta ei hoidnud end tagasi. Tema käest uuriti, et kas suurstuudiod mürgitavad märulifilmide arengut ideoloogilistel põhjustel,

"Ma vihkan suures osas kõik suurstuudiote filme poliitilistel põhjustel. Ma ei saa neid vaadata, sest olen neist tüdinud kohe, kui algavad."

"Ma ei tee isegi nalja, aga Kapten Ameerika...Ameerika hüpermaskuliinsuse kultus on üks kõige kohutavamaid asju, mis on maailmaga viimase 50 aastaga juhtunud. Sajad tuhanded inimesed surid selle idiootse väärkujutluse pärast. Kuidas on võimalik vaadata Kapten Ameerika nimelist filmi?"

"Praegu tehakse ainult koomiksite adaptsioone. Märul on endiselt alles, aga inimesed on kadunud. Neid filme teevad fašistid. Kõik maailma lapsed hakkavad arvama, et nad ei saavuta elus kunagi midagi nii tähtsat, mis annaks põhjuse teha nende eludest filme. Tegemist on filmiajaloos unikaalse ajaga, sest vanasti nii ei olnud. Lapsed võisid filmidest õppida, kuidas mehed ja naised peaksid moraalselt käituma. Koomiksite põhjal tehtud filmid on ainult äri."

Loe lisaks:
Kas Michael Bay on süüdi Iraagi sõjas?
"Visa hing" oleks peaaegu tegemata jäänud.