2009. aastal andis filmisarjale uue hingamise julgete nägemuste poolest tuntud režissöör ja superprodutsent J.J. Abrams, kes sellelgi filmil produtsendina silma peal hoidis. Režissööritoolis istub seekord aga "Kiirete ja vihaste" filmide lavastajana laineid (ja rekordeid) löönud Justin Lin.

Legendaarse kosmoselaeva U.S.S. Enterprise hulljulge ning vankumatu meeskond eesotsas James T. Kirkiga (Chris Pine) on jätkuvalt avastamas kaardistamata taeva-avarusi. Kaugeimas kosmosesügavuses leiavad nad end aga silmitsi uue müstilise kurjusega, mis paneb proovile nii neid endid kui kõik selle, mille eest Föderatsioon seisnud on…

Osades niisiis Chris Pine ("Pidurdamatu "), Zachary Quinto ("Riskipiir"), Zoe Saldana ("Avatar"), Simon Pegg ("Võimatu missioon 4-5"), John Cho ("Harold ja Kumar"), Karl Urban ("RED: Eriti ohtlikud agendid"), sarja uustulnukatena Idris Elba ("Prometheus") ja Sofia Boutella ("Kingsman: Salateenistus") ning traagiliselt varalahkunud Anton Yelchin ("Like Crazy"). Filmi lavastas Justin Lin ("Kiirete ja vihaste" filmid).

Kinodes alates 22. juulist.

Mõned klipid filmist: