1. Töö eest saab vähe raha

Masina- ja metallitööstuse palgatase on Eesti keskmisest kõrgem. Kuna luuakse kõrget lisandväärtust, siis suudavad sektori ettevõtted maksta Eesti keskmisest kõrgemat palka. Hinnatud meister teenib masina- ja metallitööstuses keskmiselt 1800 eurot kuus.

2. Töö masina- või metallitööstuses on must

Noori ootavad masina- ja metallitööstuses kaasaegne töökeskkond, tipptasemel seadmed ja tehnoloogiad, kõrge töökultuuriga ettevõtted. Külalised, kes juhuslikult satuvad mõnda masina- või metallitööga seotud tehasesse, on andnud tagasisidet, et nad ei kujutanud ette, kui kontrollitud ja puhas sealne keskkond on.

3. Töö masina- ja metallitööstuses on füüsiliselt raske

Täna kasutab tööstus laialdaselt erinevaid IT-rakendusi – seda nii robotite seadistamisel, masinatele programmide kirjutamisel kui ka kvaliteedikontrolli teostamisel. Kõik, mis on seotud füüsilise tööga, on püütud läbi erinevate tehnoloogiate kasutamisega võimalikult minimeerida ja mugavaks teha. On erinevaid ametikohti, näiteks tööle jõudes saab CNC-pinkide programmeerimise kõrvale hommikukohvi juua.

4. Töö tehastes on üksluine ja igav

Selles sektoris on võimalus teha karjääri globaalses äris, meeskonnatööd paljude inimestega ja olla oma valdkonna tunnustatud spetsialist, kes on oodatud väärilise palga eest igasse masina- või metallitööstusega seotud ettevõttesse. Sektori näol on tegemist tugeva ja kasvava majandusharuga, kus iga tööpäev on erinev, kiire ja tegus.

5. Masina- ja metallitööstus ei ole tüdrukutele

Tüdrukuid hinnatakse selles valdakonnas kõrgelt – nad on kohusetundlikud, tulevad paremini toime rutiinse tööga ja neil on harilikult head käsitöö-oskused. Eestis on päris mitu masina- ja metallitöö ettevõtet, kus töötab rohkem naisi kui mehi. Ka on teada mitmeid tüdrukuid, kes töötavad väga hästi tasustatud keevitajatena. Ettevõtete juhid on valmis koheselt tüdrukuid palkama masina- ja metallitöö sektorisse.