Oktoobri alguses Tallinna ja Tartu kinodes algav New York Metropolitan Opera (MET) hooaeg jõuab Eesti publikuni juba 9. korda. Uuel hooajal jõuab vaatajateni 10 otseülekannet ooperiteatri parimatest etendustest, millest pooled on seekord uuslavastused.

Otseülekannete hooaega alustatakse sarja 100. lavastusega, milleks on 8. oktoobril etenduv Wagneri “Tristan ja Isolde”. Dirigendina astub lavale Sir Simon Rattle. Isolde rollis kuuleb Nina Stemmet ja Tristanit kehastab Stuart Skelton. Lavastuse autoriks on Mariusz Treliński, kelle käe alt jõudis eelmisel aastal publikuni MET-i kaksiketendus „Iolanta“ ja „Hertsog Sinihabeme loss“.

Sügiseste etenduste hulka mahub veel Mozarti koomiline ooper “Don Giovanni”, mille on lavastanud Tony auhinna pälvinud Michael Grandage ning mida dirigeerib MET-i peadirigent Fabio Luisi. Detsembrikuus jõuab MET-i esietendusena lavale üks viimaste aastate kiidetuimaid oopereid Kaija Saariaho “Kauge armastus” (“L’Amour de Loin”). Ooperit dirigeerib esmakordselt MET-i ajaloos soome dirigent Susanna Mälkki ning lavastajaks on Robert Lepage koostöös Ex Machina ja L’Opéra de Québeciga.

Uuel aastal on kavas Verdi “Nabucco” ja “La Traviata”, Gounod’ “Romeo ja Julia”, Dvoŕáki “Näkineid”, Mozarti “Idomeneo, Kreeta kuningas”, Tšaikovski “Jevgeni Onegin” ning Straussi “Roosikavaler”.

Hooajapiletid on saadaval 2. augustini Coca-Cola Plaza ja Ekraani kinokassades. 3. augustist algab ooperiülekannete ja kordusseansside piletite vabamüük ning võimalus broneeringuid teha.

Ülekannetesari MET: Live in HD on maailma suurim alternatiivsete kinoelamuste pakkuja, müües oma esimese kümne hooaja jooksul ligi 20 miljonit piletit. Sari toob otseülekanded rohkem kui 2000 kinosaali 70 riigis. Eestis näeb Forum Cinemase kinodes ooperiülekandeid alates 2008. aastast.