Sünopsis: Peale 9 aastat on Matt Damon tagasi oma kõige ikoonilisema tegelaskuju Jason Bourne’ina, et tuua CIA kunagine kõige letaalsem ja tagaotsitum agent taas varjudest päevavalgele. Temaga koos naaseb ka režissöör Paul Greengrass, keda "Bourne’i ülemvõimu" ja "Bourne’i ultimaatumi" lavastajana selle filmisarja kõige olulisemaks kvaliteedimärgiks loetakse.

Vahepealsed aastad pole Bourne'ile olnud sugugi mitte CIA magus pensionipõli, vaid virelemine kolgastes, teenides elatist põrandaaluste kihlveomatšide kahevõitlustes osaledes. Nüüd, kus Bourne’i mälu on taastunud ja hämara mineviku pusle kokku pandud, kerkivad aga pinnale uued võikad saladused ning Bourne tõmmatakse mängu tagasi. Kui CIA tuvastab, et nende andmebaasidesse on sisse murtud ja olukord on „hullem veel kui Snowdeni juhtum“, võtab Bourne'iga ühendust Nicky (Julia Stiles), süsteemi vastu pöördunud agent Jasoni minevikust, kelle missiooniks on jätkuvalt valitsuse musti tegusid paljastada.

Internet Movie Database (IMDB) kasutajad hindavad filmi väga kõrgelt - hetke koondhindeks on 8.3
Kriitikute arvustusi koondav veebilehekülg Rotten Tomatoes hindab filmi 63% ja Metacritic 57% vääriliseks.

Mõned väljavõtted tippkriitikute arvustustest:

The Guardian, Peter Bradshaw: Snowdeni ja sotsiaalmeedia sisuliin aitab muuta Bourne’i jälle olulisemaks, aga kõik muud koostisosad on jäänud suures osas samaks.

The Wrap, Robert Abele: Pärast üheksa aasta pikkust pausi peaks Matt Damoni ja seeria režissööri Greengrassi neljas osa pakkuma neile, kes tahavad eristada popkornifilme karmist reaalsusest, tõeliselt joovastava elamuse.

Hollywood Reporter, Todd McCarthy: Tehniliselt ja logistiliselt toob režissöör Greengrass tagasi lauale kõik, mida temalt ootaksime. Mitte keegi pole temast parem lavastamaks keeruliseid ja kaootilisi märulistseene tänapäeva suurlinnades.

Variety, Peter Debruge: Esialgne Bourne'i triloogia sõlmis kõik otsad kokku, kuid jättis ikkagi rohkemat soovima. "Jason Bourne" pakub küll lõpetust, kuid samas jätab ukse lahti järgede jaoks.

USA Today, Brian Truitt: Valemipõhine märulifilm, mis pole pooltki nii tugev kui eelkäijad.