Fantaasiafilm "Suur Hiina müür" leiab aset 1000 aastat tagasi ning Matt Damon kehastub seekord sõduriks, kes aitab armeel võidelda tohutute koletistega, mille eemale hoidmiseks tegelikult Hiina müür ehitatigi.

"Suur Hiina müür"

Hiina filmiajaloo suurima filmi "Suur Hiina müür" lavastajatoolis on Zhang Yimou, kelle tööde hulka kuulub näiteks "Lendavate pistodade maja" ("House of Flying Daggers"), "Kangelane" ("Hero"). "Sõja õied" ("The Flowers of War") Christian Bale'iga peaosas ning ka PÖFF-il linastunud "Naine, püss ja nuudlisöökla" ("A Simple Noodle Story"), mis oli omakorda uusversioon vendade Coenite 1984. aasta filmist "Blood Simple".

"Suur Hiina müür" on Matt Damoni senist karjääri vaadates natuke kummaline valik, sest film leiab aset Hiinas, see filmiti Hiinas ning näitlejate hulgas on valdavas enamuses kohalikud kuulsused, nagu näiteks Andy Lau ja Tian Jing. Hollywoodi kuulsuste seast astub filmis üles ka Willem Dafoe ("Ämblikmees", "Antikristus"). Tegemist on ka omamoodi kokkutulekuga, sest filmi üks stsenarist on Jason Bourne'i seeria esimese kolme filmi autor Tony Gilroy (neljanda osa "The Bourne Legacy" ta lavastas ja kirjutas).

Film valmis USA ja Hiina filmistuudiote koostööna ning linastub Eestis 24. veebruarist 2017.