Pettunud klient võttis sõna Redditis "BlackPanther 2016" nime all ning ähvardas kohtusse kaevata kino, kus nägi "Suitsiidisalka" ning Warner Bros. filmistuudio, sest nad levitasid valereklaami, mille kohaselt oli filmi jaoks väga veidraid tempe teinud Jared Leto tegelaskuju Jokker üks põhitegelastest, kuigi tegelikkuses jagus talle ekraaniaega väga vähe. Jokkeri vähesus pole ainuke põhjus, sest treilerites näidati reklaamikampaania jooksul ka mitmeid teisi filmist välja lõigatud kaadreid.

"BlackPanther 2016" ei nõua mitte ainult piletiraha tagasi, vaid tema silmis oli tegu kliente eksitava valereklaamiga ning stuudio teenis selle pealt miljoneid, sest väga paljud läksid kinno teadmisega, et Jokkerit saab näha pea kogu filmi ulatuses. Olukorra muudab isiklikumaks asjaolu, et mees sõitis Šotimaalt Londonisse ja kulutas seda tehes 160 naela, et vaadata filmi linna parimas kinos. Kõik oleks ilmselt laabunud, kui kino poleks teda raha tagasi nõudmisel välja visanud. Mehe sõnul naersid kino ja teised külastajad ta lihtsalt välja. Sellest piinlikkust seigast piisas, et mees pöörduks oma advokaadist venna poole. Nüüdseks on teada, et vähemalt "BlackPanther 2016" sõnul võttis kohus neid kuulda ning asjajamine algab 11. augustil. Lisaks läks Change.org keskkonnas üles petitsioon, mis kutsub üles andma oma allkiri nõudmisele, et kinod annaksid fännidele raha tagasi. See pole esimene ega viimane kord, kui filme reklaamitakse klippidega, mida kinoversioonis pole. "Suitsiidisalga" puuduvate kaadrite taga on filmi valmimisel toimunud lisavõtted ning stuudio rahulolematus režissööri tööga.

"BlackPanther 2016" tõi välja detailse nimekirja kohtadest, mis jäeti filmist välja. Näiteks stseen Jokkeriga, milles kriminaalselt hull kloun ütleb pea igas treileris kordunud lause "let me show you my toys" või kaader, kus Jokker lööb vastu autolage või stseen, milles Jokker hoiab käes granaati ning ütleb "Bye, Bye".

Stuudiod on kohtuasjadega ka varem kokku puutunud - näiteks kaebas 2011. aastal üks kinokülastaja kohtusse Nicolas Winding Refni filmi "Sõit" ("Drive") levitaja, sest treilerid jätsid mulje tempokast märulit, aga tegelikult oli tegu aeglaselt liikuva põnevusdraamaga. Kriitikute negatiivsele meelestatusele vaatamata on "Suitsiidisalk" olnud edukas nii Eestis kui mujal. Juba käivad jutud teisest osast ning aasta lõpuks võib filmist kujuneda Warner Bros. jaoks väga suur hitt.

Loe lisaks ühte postitiivset ja ühte negatiivset arvustust "Suitsiidisalgast".