Kirjeldaksin "Madalikku" kui kunstiteost - eriliselt jäävad meelde filmi toonid, pildi videotöötlus ja huvitav operaatoritöö. Osad kaadrid jätavad lausa kustumatu mulje, mistõttu peaks veekogusid ja loodust armastav inimene seda kindlasti vaatama minema.

Lugu ise on ülimalt lihtne – kaunis neiu satub merehätta, kui teda ründab surfamise ajal suur valge hai. Nüüd peab ta hulpima ühelt suurelt kivilt teisele, randa tagasi pole võimalik saada, sest vesi on paksult täis ka muid ohte, eesotsas uhke noolekujulise uimega, kellega kohtudes sinust just palju alles ei jää. Mööduvad sekundid, minutid, tunnid – mingit lahendust pole. Tahaks tuua sisse seiga, et korralikku haifilmi pole juba ammu loodud. Kõik need "Sügav sinine meri" ("Deep Blue Sea") ja halenaljakad "Sharkonado" filmid (kusjuures iseenesest väga meelelahutuslikud ja praeguseks on valminud lausa mitu filmi) on ära tüüdanud. Lõpuks suutis keegi valmis saada ka realistliku ja pingelise põnevikuga. Ei nimetaks antud linateost õudusfilmiks, ehkki kohe hoiatan – väiksemaid lapsi kaasa vaatama võtta ei soovitaks (kinosaalist lahkus täiskasvanu koos lapsega). Tegu on siiski täiskasvanutele mõeldud filmiga.

"Madalik"

Kui arvate, et ilusad rannavaated on põhjus, miks vaatama minna, siis eksite. Blake Lively ("Koorekiht", "Adaline'i aeg") teeb korraliku rollisoorituse ning arvestades, et ta tegelikult haikalaga kaklema ei pidanud, siis tuli see tal väga veenvalt välja. Spoilerina toon välja, et kõik kutid, kes Nancyt päästma püüdsid minna, said surma. Miks ei võinud lisada veel midagi? Lugu oli paigas, kaunis loodus ja usutav peategelane samuti. Võib-olla oleks pidanud filmi tooma veel kedagi, et näitsik poleks kogu aja üksinda. Kaugemale mõeldes – kuidas kõik see tehnika nii hästi vastu pidas? Saan aru et GoPro kaameral võib olla hea aku ning tänapäevane tehnika on tihti vastupidavam kui 10 aastat tagasi, aga isegi Toomas Hussari "Seenelkäigus" sai Aadu Kägul ja tema naisel pimedas metsas telefon tühjaks. Enam ei meenugi, mis firma mobiiltelefon see oli...

"Madalik" on korralik film kõikidele, kes fännavad "haifilme". Võib-olla tasub siit ka pisut midagi õppida. Kui teid ründab reisil olles hai, siis ei aita vist isegi reisikindlustus. Parem on ise ära teha üks korralik kodutöö ja uurida pigem piirkondi, kus selliseid ohte pole või kui kohalikud väidavad, et siin pole mingeid haisid, siis ei tasuks nende juttu puhta kullana võtta. Vaga vesi, sügav põhi. Ära hüppa tundmatus kohas vette! See kehtib kõikidele inimestele.
Teravat filmielamust oodates ei pidanud pettuma. Kõik, mida lootsin, oli olemas. Film oleks võinud ehk veidi pikem olla, aga anname andeks. Blake Lively, hea töö! Pingsat võitlust elu ja surma peale jätkus lõpuni välja. DVD või Blu Ray pealt vaadates võib film igavaks muutuda. Kinos on seda kõige uhkem vaadata!

"Madalik" on praegu Eesti kinodes.