Loe lisaks: 15 üllatavat fakti Leonardo DiCaprio kohta

Leonardo DiCaprio ja Tobey Maguire on päriselus lapsepõlvesõbrad.

"Suur Gatsby"

Filmis Gatsbery häärberina kujutatavas majas elasid vanasti preestrid. Tegu oli Austraalia vaimuliku seminariga. Lisatud on vaid veidi arvutigraafikat.

"Suur Gatsby"

DiCaprio tahtis Jay Gatsby rolli seetõttu, et teda paelus idee mehest, kes jõudis täielikust vaesusest kõrgseltskonda, mehest, kes lõi oma mina tuginedes vaid lennukale fantaasiale. „Gatsby on üks sellistest karakteritest, kelle loomust võib mitmeti tõlgendada: lootusetu romantik, kinnisideede kütkeis olev ekstsentriline mees või ohtlik gangster, kes on jõukuse külge klammerdunud.“ – Leonardo DiCaprio.

"Suur Gatsby"

Film "Suur Gatsby" põhineb samanimelisel romaanil, mille autoriks on Francis Scott Key Fitzgerald. Kirjaniku abikaasa, Zelda Fitzgeraldi, portree kaunistab aga filmis korteri seina, mida tegelaskuju Tom jagab Myrtle’ga.

"Suur Gatsby"

Filmis on kaadreid pilvelõhkuja Empire State Buildingu valmimisest. Filmi tegevus toimub aastal 1922, kuid Empire State Buildingu ehitus algas siiski alles 1930. aastal.

"Suur Gatsby"

Tegelaskuju Gatsby häärberite väravakaunistuselt võib välja lugeda ladinakeelse lause Ad Finem Fidelis, mis tähendab „truu kuni lõpuni“. Antud kirja näeme siis, kui tegelaskuju Daisy häärberist lahkub ning seda võib tõlgendada kui märki Gatsby kustumatust lojaalsusest ja armastusest.

"Suur Gatsby"

Filmis öeldakse 55 korda fraasi old sport. Tegemist on sõbraliku väljendiga, hellitussõnaga, mida kasutati vanasti võrdsete, nö sõprade, vahel.

"Suur Gatsby"

Selleks, et mustade ülikondade seas välja paista, oli Leonardo DiCaprio ülikond filmis tumesinine.

"Suur Gatsby"

Filmis kasutati Tiffany & Co teemante, mida valvasid võtete ajal ettevõtte poolt saadetud turvamehed.

"Suur Gatsby"

Filmi režissööri, Baz Luhrmanni, võib samuti filmis näha. Ta mängib kelnerit ja on kaadris lausa 5 sekundit.

"Suur Gatsby"