Filme näidatakse kahes kohas - Kinomuuseumi ajastutruus saalis ja Vanatehnika varjupaigas festivali päevaks püsti pandud välikinos. Lisaks filmiprogrammile pakub festival erinevaid tegevusi kogu perele.

Festivali jaoks on filmiarhiividest välja nopitud pärlid nagu: “Stalker” (1979), “Casablanca” (1942), “Diskotantsija” (1982), “King Kong on elus” (1986), “Alhambra kaunitar” (1989), “Zorro” (1975), “Viini postmark” (1967), “Capablanca” (1987) ning ainulaadsed lühifilmid ja multifilmid lastele.

Järva-Jaani mugavaks kohaletulekuks on korraldustiim organiseerinud spetsiaalse bussi, mis väljub Rahvusraamatukogu eest 20.augustil kell 12:30. Kuna filmiprogramm lõppeb hilisööl linastuva Tarkovski filmiga “Stalker”, väljub buss tagasi Tallinna kell 04:00 öösel. Samas on võimalus jääda ka ööseks, telkimine on kõigile tasuta.

Õhtusesse programmi kuulub veel pop-up klubi VÄLK, mis avab oma võluaia Järva-Jaani Vanatehnika varjupaiga kõige maagilisemas nurgas. Kavas on filmimuusikat, cosmic-tropic vibez. Vinüüle keerutavad Bertil Tüvi, Madis Ligema, Tõnis Hiiesalu ja Ott Kelpman

Piletid üritusele on müügil ka kohapeal, lisaks on festivalipassid ja transpordipiletid saadaval nii Piletilevis kui ka Sõpruse kinokassas.

Filmilindifestival kogus oma projektiga hoogu Hooandjas ning kokku koguti 1674 eurot, mis osutus planeeritust rohkemaks. 20% kogutud summast läheb Kinomuuseumi toetuseks. Korraldajad tänavad omalt poolt kõiki hooandjaid, et projekt nii edukaks kujunes.

Filmilindifestival toimub sel laupäeval, 20.augustil Järva-Jaanis algusega kell 14:00.