Mikk elab Austrias, tema ema on eestlane ja isa austerlane ja tänu sellele on noormehel suus nii eesti kui ka saksa keel. Oma oskusi ja teadmisi jagab ta teistega YouTube'is, kus teeb Eesti-teemalisi videoid.

"YouTube'i videoid tahtsin juba ammu teha, aga ei tahtnud teha midagi tavalist nagu mängude kommenteerimine. Siis mõtlesingi, et võiksin oma klassikaaslastele natukene Eestit tutvustada," räägib Mikk sellest, kuidas "Estnisch mit Mikk" videosari alguse sai.

Videod valmivad koostöös emaga. Algne idee tuleb Mikult endalt ja ema annab nõu, kuidas video veelgi lahedamaks teha. "Videod tegelikult sünnivad tegemise ajal, tihti on nii, et oleme ühe variandi välja mõelnud, aga lõpptulemus on hoopis teine, sest nii tundub meile naljakam!" kirjeldab Mikk. Ka kaameranuppu vajutab ema.

Tagasiside videotele on positiivne - kiidavad nii klassikaaslased kui ka nende vanemad. "Halba tagasisidet polegi saanud!" rõõmustab ta.

Oma suved veedab Mikk Eestis ning räägib, et tema arvates on eestlaste suvi selline: "Minnakse maale, tehakse suvi otsa tööd, vahetatakse näiteks tapeet välja, pannakse uus põrand. Austrias minnakse suvemajja, ei tehta 2 kuud mitte midagi ja siis ollakse suvepuhkuse lõpuks jälle värske." Erinevusi eestlaste ja austerlaste vahel on veelgi: "Eestlased ja austerlased tervitavad väga erinevalt. Kui eestlane ütleb lihtsalt 'tere' või kallistab, siis austerlane tervitab oma sõpru kahepoolse põsemusiga."

Kui uurida, kas tulevikus näeb Mikk end Eestis, ta veel vastata ei oska. Eesti puhul meeldib talle see, et maapind on lage ja päikeseloojanguid saab vaadata nii, et mäed ei jää ette nagu Austrias. Teisalt saab Austria mägedel aga suusatada. "Mõlema riigi loodus on väga ilus!" sõnab ta.

Kui praegu kostitab Mikk YouTube'i külastajaid õpetlike ja harivate videotega, siis tulevikuks tahaks ta hoopis loomi aidata ja veterinaariks õppida.

Vaata Miku teisi videoid SIIT!