Filmi peaossa määrati esialgu Matt Damon, kui näitleja pidi rollist Ridley Scotti ülieduka "Marslase" pärast loobuma, aga jäi pardale siiski produtsendina. Damoni rolli võttis üle Ben Afflecki vend Casey Affleck. Filmis teevad kaasa veel Michelle Williams, Kyle Chandler ja Lucas Hedges.

"Manchester By The Sea" on režissöör Kenneth Lonergani kolmas film. Ta on rohkem tuntud Martin Scorsese "New Yorgi jõugud" ("Gangs of New York") ja Harold Ramise "Analyze This" stsenaristina. Lonergani esimene lavastajatöö "You Can Count on Me" kandideeris kahele Oscarile (parim naisnäitleja ja stsenaarium). "New Yorgi jõugud" kandideeris lausa 10 Oscarile ning nende hulgas oli ka nominatsioon parima stsenaariumi eest.

Lonergani teine film "Margareth" oli töös väga pikka aega. Seda painasid rahapuudus, tülid stuudioga ja isegi mitmed kohtuasjad. "Margarethi" võtetega alustati 2005. aastal, kuid film jõudis rahva ette alles 2011.

"Manchester By The Sea" on Lonergani karjääri seniseid probleeme ja ka õnnestumisi arvestades väga oodatud film, mis jõuab Eesti kinodesse järgmise aasta alguses.