4-aastased Rosie ja Ruby Formosa olid sündises kõhust koos ning neil oli ka ühine soolestik. Aastal 2012 selgus vaid päev pärast tüdrukute sündi, et neile tuleb teha eraldamisoperatsioon. Suurbritannias Londonis Great Ormond Streeti haiglas läbi viidud operatsioon läks vanemate rõõmuks edukalt ning Angela ja Daniel Formosa said lapsed koju viia juba kaks nädalat hiljem.

Angela Formosal esimese lapse Lilyga probleeme ei olnud, misõttu oli kaksikute kokku kasvamine šokk: "Olin väga ehmunud ja endast väljas, sest toona öeldi mulle, et tüdrukud ei jää suure tõenäosusega ellu. Algul öeldi, et nad ei ela rasedust üle, siis öeldi, et ei nad ei pruugi sünnitust üle elada ja operatsiooni edukuse tõenäosus oli ka väike," meenutas tüdrukute ema.

Nüüd on Rosie ja Ruby aga terved ja õnnelikud ning ootavad suure õhinaga oma esimest koolipäeva, kirjutab Telegraph. "Aeg on nii kiirelt lennanud, lausa uskumatu. Nad on nii elevil; nende vanem õde käib ka koolis, niiet nad ei jõua seda ära oodata," rõõmustas Angela ja lisas, et eriti ootavad nad kunstitunde ja lugemist.

"Nad on hästi sarnasd, nad on väga elava loomuga pisikesed tüdrukud ja nad on väga kindlameelsed, mida ma teadsin juba siis, kui nad mu kõhus veel elasid, sest nad muudkui kasvasid ja jäid ellu," kirjeldab ema oma tütreid.


Formosa pere aastal 2012. (Foto: Vida Press)