Elephants From Neptune‘i eelmine kauamängiv pälvis positiivseid noote nii kohalikelt kui ka välismaistelt kriitikutelt ning sai auhinnatud “Aasta Rockalbumi” tiitliga 2015. aasta Eesti Muusikaauhindade jagamisel. Plaadi edu viis bändi tuuridele üle Euroopa ning kontserte anti kümnetes erinevates riikides.

“Lugu “Oh No” tekkis täielikult ilma igasuguste eelarvamusteta, n-ö “puusalt tulistades”, mis mõnes mõttes iseloomustab ka tulevast albumit — impulsiivne, instinktiivne, julge. Esimeseks singliks valisime ta kahtlemata oma peohõngulise karakteri tõttu,” lausus bändi solist Robert Linna.

“Pärast eelmise plaadi ilmumist hakkasime koheselt juba ideid mõlgutama ning tuuritades kirjutasime palju uut materjali, mille vormisime uueks kauamängivaks. Otsustasime plaadi teha ka täiesti uues keskkonnas ning see aitas meil panna ennast proovile ja astuda samm järgmisele tasandile,“ sõnab Linna. Sarnaselt bändi eelmistele albumitele on ka uuel kauamängival kaasatud mitmeid sõpru ning kohalikke legende eesotsas Jaanus Nõgisto (Ruja, Led R) ja Aleksander Vanaga (Kosmikud). Plaadi miksimine usaldati Bert Prikenfeldile (DJ Critikal).

Video idee autori ja režissööri Maria Reinupi jaoks oli projekti vastuvõtmine põhjendatud bändi jaatava suhtumisega ebatavalisse: "Minu jaoks oluline osa protsessist oli bändi soov mitte teha klassikalist rokkbändi muusikavideot. Olen selles mõttes ikka väga tänulik, sest Eestis on žanrifilmi tegemine haruldane ning nad usaldasid meie tiimi ning andsid mulle vabad käed. Nii valmiski parajalt pöörane lühifilm, mida oli ka kõigil äge teha — võtteplatsil ja järeltootmises oli pidevalt mõnus atmosfäär, sest tegime koos midagi teistsugust,“ sõnas Reinup.

“Selle video mõte on läbi huumori kujutada bändi kui sellise sattumist objektiviseerimise ja kellegi perverssete fantaasiate ohvriks, kuid see kõik on osa mingisugusest hierarhilisest süsteemist. See mõnes mõttes iseloomustab tänapäeva muusikatööstust, kus artist justkui peab tegema kompromisse vabaduse nimel,” lisas Linna.

Elephants From Neptune‘i uus album "Oh No“ ilmub poelettidele ja erinevatesse digikanalitesse 28. septembril. Veebipood www.311.ee pakub aga huvilistele võimalust album ette tellida juba alates homsest. "Oh No“ esitluskontsert toimub 29. oktoobril Kultuurikatlas, Tallinnas. Piletid kontserdile tulevad müüki reedel, 9. septembril kell 10.00 Piletilevi veebilehel ning müügipunktides üle kogu Eesti.