Mis eriti tore oli – näitlejad! Polnud neist peaaegu mitte ühtegi varasemalt näinud. Põhitegelasi on kokku neli ja kokku moodustavad nad noortepundi, kes koolist saati koos olnud. Pärast kooli avastavad Nora, Andy, The Lion (uhke hüüdnimi) ning Spice, et nad ei ole kunagi eriti pidudel osalenud ning seetõttu on nad teiste populaarsete möllutajate huviorbiidilt kadunud. See viga tuleb kiirelt parandada! Antakse lubadus, et sel suvel ütleme kõigele „JAH!“ ning ei mingit pidurdamist enam. Kõik see võib ju väga lihtne tunduda, aga kui sa ei oska massi sulanduda ja su esimene reaktsioon on peole minnes leida mõned mõnuained, siis kukud kiiresti läbi. Eriti kui sa ei pööra tähelepanu muudele detailidele, mis aitaksid peole minnes olla kindlasti väga vinge tegija.

Nohikute lõputud pingutused „lahe“ välja näha kujuneb raskeks teekonnaks tippu. Andy on sõprade seltskonnas see kõige aktiivsem liige ning lubab, et maksku, mis maksab, aga kõik peavad endast 100% andma ning keegi ei tohi piduriks muutuda. Lisaks ootab noormees internetist leitud näitsikut Indiast, keda soovib teistele tutvustada, tõestamaks, et ta on päriselt ka olemas.

Sarnaste filmide puhul saavad alati saatuslikuks labased naljad ja üle võlli stseenid. Üllataval kombel pakub filmi esimene pool üsnagi täiskasvanulikku suhtumist ja ehkki tegu ei ole lastefilmiga, on selles ka palju õpetlikku ning kogu lugu ei piirdu vaid pidudega. Meeldivalt üllatunud olen noortes näitlejates. Parim neist oli Nicholas Braun (Andy), kes jättis alati rõõmsameelse mulje, kuid samas suutis näidata, et temas peidus ka draamarolliks vajalikku materjali. Ootame huviga, millega see noor täht tulevikus hakkama saab. Zoey Deutchi (Nora) ootab kindlasti hea karjäär, kui valib sobivad rollid. Huvitava rolli tegi ka Mateo Arias (The Lion), kes paistis teiste hulgast kohe silma. Israel Broussardi (Spice) astus üles Sofia Coppola filmis "Bling Ring ("The Bling Ring“) ning ka seekord ei pidanud tema soorituses pettuma.

"Nurjatud noored"

"Nurjatud noored" on 80ndate stiilis muhe peofilm, kust ei puudu ka täiskasvanutele mõeldud naljad ning mida võiks soovitada mitte ainult noortele peohimulistele teismelistele. Film sobib ka natukene vanemale publikule, kes soovib meenutada kooli ajal tehtud rumalusi, katkiläinud armastuslugusid ja andeksandmisi, taasleidmist ja seiklusjanu.

"Nurjatud Noored" on pisut erinev kõikidest "Kuuma piruka" ("American Pie") seeria tavapärastest teosest ja ehkki võib arvata, et seda on sobilikum DVD pealt vaadata, tasus siiski seda kinno kaema minna. Vähemalt osad naljad ja kaadrid ei olnud täiesti üks-ühele maha vehitud sarnastest filmidest ning meeldivalt üllatasid ka noored näitlejad, kes tõid filmi värskust. Mul oli hea meel, et filmi ei kutsutud "Kuumast pirukast" tuntud Jason Biggsi või Tara Reidi, vaid nad asendati just täiesti uute nägudega. Filmi ajal meenus 1985. aasta hittfilm "The Breakfast Club" ning peas kummitas Ehcosmithi pala "Cool Kids". Kuna pealkiri on eestikeelsena tõlgitud pisut erinevalt originaalist, siis läheb antud pala hästi riimi originaalpealkirjaga "Good Kids".
Kas noorus on hukas? Ei. Nad on lihtsalt kamp noori, kes soovivad kaotatud aega tasa teha ja pisut lõbutseda, enne kui peab ülikooli astuma ja rumalused unustama. Me kõik oleme kunagi noored olnud...

"Nurjatud noored" on praegu Eesti kinodes.