1915. aasta sündmused on enda kanda võtnud režissöör Terry George, kelle varasemate tööde hulka kuulub ka 1994. aasta Rwanda genotsiidi kujutanud "Hotell Rwanda" ("Hotel Rwanda"). Selleks filmiks on "The Promise" Christian Bale'i ja Oscar Isaaci'ga peaosades.

Filmi keskmes on armukolmnurk kolme peategelase vahel - Oscar Isaac, Christian Bale ja Charlotte Le Bon. Lugu leiab aset 1915. aastal ehk ajal, mil Ottomani impeerium alustas armeenia rahva massilise hävitamisega. Hävitustöö oli nii ulatuslik, et selle ja holokausti kirjeldamiseks võeti 1943. aastal kasutusele sõna genotsiid.

Armeenia genotsiid on riikidevahelistes suhetes tundlik teema. USA pole senini nimetanud toimunut ametlikult genotsiidiks, vaid kohutavaks ajalooliseks tragöödiaks. Praeguseks on seda ametlikult teinud 29 riiki. Nende hulgas olev Prantsusmaa võttis vastu ka seaduse, mille kohaselt karistatakse rahatrahviga neid, kes avalikult eitavad Armeenia genotsiidi. Ottomani impeeriumi asemel asutatud tänapäevane Türgi Vabariik ei nimeta 101 aastat tagasi toimunud sündmusi genotsiidiks, mistõttu kutsus Türgi valitsus Prantsusmaad seaduse vastu võtmisest loobuma, kuid see ei õnnestunud, sest suurem osa maailmast peab Armeenia rahva süstemaatilist tapmist üheks esimeseks modernseks genotsiidiks.

Terry George'i film "The Promise" on just nende asjaolude tõttu langenud maailma suurimas filmiandmebaasis The Internet Movie Database (IMDB) massiliselt jagatavate madalate numbriliste hinnangute ohvriks, kuigi filmil pole veel rahvusvahelist linastuskuupäeva. "The Promise" esilinastus 11. septembril Toronto filmifestivalil ning seda ei saa praegu näha mitte kusagil mujal. Filmi hinnang oli 12. septembri õhtul 1.3, sest ligi 5000 kasutajat olid filmi hinnanud kõige madalama numbriga. See number on esiteks liiga suur - 5000 inimest ei saanud Torontos filmi näha, sest see linastus kõigest kolmel eri päeval sadade teiste filmide keskel. 13. septembri seisuga on filmi punktid tõusnud 3.5 peale, kuid samal ajal on tõusnud ligi 3000 võrra kõige madalamaid punkte jaganud kasutajate arv. IMDB foorumeid lugedes selgub, et filmi ajalookäsitlust küsimärgi alla panevad kasutajad jagavad filmile väga madalaid hinnaguid ning neile vastukaaluks jagavad filmi ajaloolist tõde toetavad kasutajad kõige kõrgemaid punkte - 3000 kasutajat on filmile hinnaguks andnud 10.

IMDB-s valitseva olukorra tõi päevavalgele Liibanonis sündinud USA ja Armeenia päritolu laulja, helilooja, poeet ja poliitiline aktivist Serj Tankian ehk maailmakuulsa metalbändi System of a Downi ninamees, kes leiab, et nii madal hinnang enne filmi linastumist saab olla ainult poliitiline rünnak ning IMDB peaks olukorraga tegelema.

"The Promise" võib olla lugu väga valusast ajaloolisest sündmusest, aga see ei tähenda, et film pääseks kriitikute küüsist. Collideri Adam Chitwood leidis, et "The Promise" on vanamoodne seebiooper, mis kasutab Armeenia genotsiidi pigem taustamürana. Sama arvas ka The Playlisti kriitik Kevin Jagernauth, kes kirjutas oma arvustuses, et film keskendub liigselt armukolmnurgale ning ei anna vaatajale võimalust olla tunnistaja 1915. aasta sündmustele. The Hollywood Reporteri ajakirjanik John DeFore kinnitas samuti, et "The Promise" on liiga melodramaatiline, mistõttu muutuvad filmis kujutatavad sõjaaegsed kannatused justkui vähemtähtsaks.

See pole esimene ega viimane kord, kui IMDB kasutajad langetavad enne filmi nägemist hinnangu väga madalale. Sama juhtus Sundance'i filmifestivalil linastunud ja kriitikute poolt väga hästi vastu võetud filmiga "The Birth of a Nation", mis räägib mustanahalise orja Nat Turneri alustatud ülestõusust.