“Keila Pereklubi, 18.01.1997, ansambel Külmast Võetud ja Kristjan Jõekalda tantsib. Ürituse teema: maskiball,” seisab YouTube’i üles laetud video kirjelduses. Kas tõesti on tegemist Jõekalda enda või kõigest imepärase teisikuga?

Tänane sünnipäevalaps satub Publiku pärimise peale esialgu segadusse: “Issver! Mulle üldse ei koida, et sellist asja oleks tehtud, aga ma ei aja midagi tagasi. Kohe uurime asja — endalgi oleks ju lahe näha, mis asi see on,” muutub Jõekalda uudishimulikuks ning tormab koheselt YouTube’i kõnealust imevideot otsima.

“Aga meil pole kunagi bändis tüdrukut olnud ja kes on see kidramees?” mõtiskleb video avanud Jõekalda. “Tead, miks ma arvan, et see pole mina? Mina ei tantsi nii hästi! Sellel mehel tuleb ikka päris hästi välja,” muigab mees ja kinnitab suure kurvastusega, et tegu pole siiski temaga. “Väga sarnane, täiesti uskumatu! Aga ta tantsib kindlasti paremini kui mina — mina teen ainult selliseid lollakaid ringi liigutusi, temal on ikka täisshow.”

Sellegipoolest teeb sünnipäeva üllatuseks kujunenud video nägemine Jõekaldale suurt rõõmu: “See on jumala äge! Mul on tõesti kahju, et see pole mina. Kunagi päris ammu tegime me küll sellist pulli, aga see oli 1993. või 1994. aastal. Meil olid kuskil seal kandis mingid imelikud naisteriided seljas, aga 1997 see ei olnud. Sel ajal oleksin ma olnud juba oma Ice Dog M’i triibulise vesti või pluusiga, mis oli ka no päris hirmuäratav. Ma ei kahetse samas midagi! Kõik, mis on tehtud, on tore. Igal juhul tervitusi sellele inimesele, kes seda tegi — ta tegi seda väga hästi!”

ICE DOG M

Publik soovib veel kord omalt poolt Kristjan Jõekaldale meeleolukat sünnipäeva!