Tartu Emajõe koolis toimub täna nägemispuudega õpilaste spordipäev. Tehakse erinevaid sportlikke ülesandeid, õpilastele tutvustatakse olümpia- ja paraolümpiamänge, näidatakse videoid ja pildimaterjali ning viiakse läbi see sama viktoriin. Liikumispäeva motoks on "Ära otsi vabandusi, miks sa midagi teha ei saa, vaid otsi võimalusi ja lahendusi!"

10-18. septembril 2016 viiakse läbi spordinädalat, seda nii Eestis kui ka kõikides teistes Euroopa Liidu liikmesriikides. Spordinädala raames kutsuti üles kõiki Eesti üldhariduskoole spordinädalat tähistama. Spordinädala tähistamiseks koolides koostati juhiste ja soovituste pakett, mille järgi saavad koolid neile sobival viisil aktsioonis osaleda. Pakett sisaldab soovitusi tegevusteks nii õppetöö- kui ka õppetöö välisteks tegevusteks. Kampaaniaga liitumise innustamiseks eraldatati koolide tarbeks motivatsiooni pakett, mis sisaldab spordinädala temaatilisi särke õpetajatele, Coop Eesti auhinnad parimale/tublimale klassile, Tallinki reisivautšereid jne.

Spordinädalaga liitus üle 350 üldhariduskooli (ca 70% koguarvust), kes viivad läbi 450 erinevat spordisündmust. Lisaks on spordiklubide poolt spordinädalal pakkumisel ligi 200 erinevat üritust ja tasuta treeningut.

Projekti eestvedajaks on Ühendus Sport Kõigile ja Eesti Olümpiakomitee. Toetajateks Euroopa Komisjon, Kultuuriministeerium, Coop Eesti ja Tallink. Spordinädal viiakse läbi kõikis Euroopa Liidu liikmesriikides.