“Me olime käinud juba mitu korda koos väljas Toomasega ja minul südametunnistus oli hakanud piinama,” rääkis Evelin ja lisas, et neil oli Karliga kokku lepitud, et ükskõik, mis ka juhtuks, nad on teineteise vastu ausad.

Nõndaks otsustas Evelin, et kutsub oma abikaasa restorani ja räägib kõik ära. “Tõmbasin end õhku täis ja siis ütles Karli, et tal on keegi teine,” kirjeldas Evelin 1997. aasta sündmusi. “Ma pidin laua alla vajuma, mulle ei mahtunud pähe, et mu abikaasal võib olla keegi teine,” hüüatas Evelin.

Tol õhtul rääkis Karli Evelinile oma loo ära, ent Evelin enda oma ei rääkinudki. “Jõudsime koju, Karli võttis oma valge särgi ja läks ära,” kirjeldas Evelin hetke, mil ta mõistis, et nüüd ongi abielu läbi.

Ühiste sõprade jaoks olid Evelin ja Karli justkui näidispaar ning pärast lahutust ei suhtle osad sõbrad nendega siiani. Nad leppisid kokku, et võtavad suhtes enne ametlikku lahutust aastaks aja maha, ent enne, kui aasta täis sai, helistas Evelin Karlile, mispeale mees toru otsas nutma puhkes.

Karli Lambot oli arvamusel, et nad olid Eveliniga küll noored, aga nägid palju vaeva, et teineteise jaoks aega leida. Kui ka Evelin tööle läks ja seda tõelise pühendumusega tegi, jäi ühist aega väheseks.

Karlil ja Evelinil oli traditsioon — sõita igal hommikul koos tööle ja hiljem ühe autoga ka tagasi koju. Hetkel, mil Evelin sai tööauto, tundis Karli, et midagi on halvasti.

Tagantjärele teab Evelin, et hetk, mil Karli ei soovinud temaga kaasa tulla volbripidustustele, oli nende suhtes murdeline. Just sel saatuslikul ööl kohtus ta Toomas Hendrik Ilvesega.