Kuna sa ise tegeled poksimisega, siis kui reaalne tundub filmis nähtu? (Viasat andis võimaluse Karlsonil reedel esilinastuvat filmi juba varem vaadata)

See oli väga hea film. Mark Wahlberg, kes kehastas üht peaosalist, Mickyt, sai oma tööga poksiringis hästi hakkama. Walhberg olevat öelnud, et suudaks poksida näiteks Manny Pacquiaoga (Emmanuel Dapidran Pacquiao on Filipiinide poksija, kes on ainsana võitnud maailmameistrivõistlused kaheksas erinevas kaaluklassis – toim), kui tal oleks sama tugev vastupidavus. Väga reaalne on ka poksijal saada tiitlimatši nagu filmis sai Micky ja väga õigel hetkel suutis ta tiitli ka võita. Küll aga arvan, et Micky treener ja poolvend Dicky Eklund (Christian Bale) oleks võinud paremate tulemuste nimel oma õpilasega koos treenida (sparringuid teha).

Amatöörpoksija Ainar Karlson

Kas sina treenid kellegagi koos?

Jah. Oma noorema vennaga Rain Karlsoniga. Aitame alati teineteisel matšiks ette valmistuda ning toetame võistlustel.

Kuidas teie lähedased poksimisse suhtuvad?

Perekond on väga toetav. Isa on meil suur spordifänn. Ta käib meiega mängimas võrkpalli, korvpalli jne. Kahjuks oleme treenerina töötades kohanud ka noori, kelle vanemad ei ole nii toetavad. Siinkohal soovitaksin nendel vanematel ise poksitrenni proovida - see aitab raskest ja väsitavast päevast ennast välja elada. See, kui trennis saab keegi viga, oletame, et silm lüüakse siniseks, siis tegelikult võib seda juhtuda mis iganes spordialal. Poksitrennis õpid end pigem teadlikult selliste vigastuste eest kaitsma.

Poks kui võitlussport võib kõrvaltvaatajale tunduda päris julmana?

Julmana võib see tunduda neile, kes pole ise poksitreeningutel käinud. Paljud arvavad, et kui oled poksija, siis käid tänavatel teisi inimesi tagumas. Tegelikult käivad inimesed treeningutel ennast näiteks poksikoti peal välja elamas. Kui sa käid regulaarselt treeningutel, siis pole enam jaksu käia ka õues tüli norimas ja kaklemas.

Millised on poksijatevahelised suhted ringiväliselt?

Kui olen võistlustel, siis proovin hoida oma konkurentidest eemale, aga see on raske, sest sööme ja elame tavaliselt ühes hotellis. Kuid on ka selliseid poksijaid, kes sõbrutsevad kõigiga. Kunagi sain ühe Serbia poksijaga hästi läbi, kuid pärast seda, kui ta mulle poksiringis kaotas, lõpetas ta minuga suhtlemise. Mul ei ole selle vastu midagi, sest nii on võistlustel lihtsam.

Millised on sinu hetkel seatud eesmärgid poksis?

Minu eesmärk on hetkel võistelda Tokyo olümpiamängudel, kuid võtan ühe aasta korraga ja jätkan veel amatöörpoksijana.

2010. aastal valminud film "Võitleja" ("Fighter") esilinastub filmikanalil TV1000 reedel, 23. septembril kell 20.10.

David O. Russelli senised filmid "Joy", "Ameerika afäär" ("American Hustle"), "Õnneteraapia" ("Silver Linings Playbook"), "Võitleja" ("Fighter"), "Kolm kuningat" ("Three Kings") linastusid erinevatel aegadel ka Forum Cinemas Eesti kinodes. Russelli tihedad koostööpartnerid Jennifer Lawrence ja Bradley Cooper väisavad oma filmidega väga tihti ka Eesti kinosid. Lawrence'it võis maikuus näha suurejoonelises koomiksifilmis "X-Mehed: Apokalüpsis" ning juba 30. detsembril jõuab ta Forum Cinemas kinodesse ulmefilmiga "Reisijad", milles lööb kaasa ka Chris Pratt (23. septembrist kinodesse jõudnud "Seitse vaprat"). Bradley Cooperit saab praegu Forum Cinemas kinodes näha märulikomöödias "Sõjakoerad" ning järgmise aasta suvel naaseb ta pesukaru Rocket rolli kauaoodatud järjes "Galaktika valvurid 2".