Ilmuv album "Unustuse jõel" on järg suve alguses ilmunud esimesele kogumikule "Suveöö". Eesti ühe kuulsama poplaulja esimene postuumne heliplaat sai oodatult ülisooja vastuvõtu osaliseks ja on alates juunist kuni tänaseni püsinud kõikide plaadimüügi edetabelite tipus, kandideerides konkurentsitult 2016. aasta kõige müüduma CD-plaadi tiitlile.

Teisegi olaadi on koostanud Joala sõber Olavi Pihlamägi. "Pühapäeval, 25. septembril möödub Joala lahkumisest kaks aastat. Kui sai teatavaks see kurb uudis, mängisid kõik Eesti raadiojaamad suure laulja mälestuseks laulu "Unustuse jõel" , mis on ka selle plaadi nimilugu," sõnas Pihlamägi. "Ma loodan, et see kogumik aitab avada ka Joala ande sügavamaid kihte."

Laulud sellel plaadil on restaureeritud nii Eesti Rahvusringhäälingu arhiivis olevatelt kui ka erakätes leidunud lintidelt. Plaadi teeb Pihlamäe sõnul huvitavaks suurte orkestrikoosseisude meisterlik kasutamine ning eesti heliloojate unustatud või omal ajal keelatud looming. Sekka tõelised pärlid maailmamuusikast.

19 albumile talletatud laulu seas lisaks plaadi nimiloole ka sellised rahvalemmikud nagu "Vana meloodia", "Siin on see laul", "Mul meenub taas", "Ma saadan oma varju". Samuti on Pihlamägi asjatundliku selektsiooni tulemusena plaadile jõudnud mitmed ammu avastamist vajanud palad, teiste seas "Ohe öös", mis on Procol Harumi "A Salty Dog" loo haruldane cover. Samuti kuulajate 1969. aasta absoluutne lemmik "Maria Louisa" ja Yves Montand´i "Sügislehed". Plaadilt leiab ka noore Rein Rannapi loodud "Päikeseloojangul".

Plaati saatvas sisukas bukletis on Pihlamägi kommetaarid laulude kohta ja Joala talendi austaja, telelegend Vahur Kersna mõttetark eessõna.

"Suveöö" ja "Unustuse jõel" kogumikega on tegemist Jaak Joala esimeste CD-plaatidega ja samuti esimeste Eesti Vabariigi ajal ilmuvate Joala albumitega. Tema eelmised heliplaadid olid vinüülplaadid ja ilmusid nõukogude ajal plaadifirmalt "Melodija".