Tõsielul põhinev “Harley ja Davidsonid” kaardistab legendaarse mootorratta sünniloo suurte sotsiaalsete ja tehnoloogiliste muutuste ajastul, mis algas juba 20. sajandi esikümnenditel. Walter (“Troonide mängu” staar Michael Huisman), Arthur (Bug Hall) ja Bill (Robert Aramayo) panid kaalule kogu oma varanduse ja elatusvahendid, et alustavat ettevõtet toetada. Esimene osa alapealkirjaga "Amazing Machine" näitab, mis hetkel tuli Arthuri pähe idee mootoriga jalgrattast. Sellised masinad olid olemas juba 20. sajandi alguses, kuid need polnud pooltki nii võimsad kui see, mis oli plaanis vendadel Davidsonidel ja nende partneril Harley’il.

Alguses oli kõik lihtne – Arthur oli jutumees, kes oskas kõike maha müüa ning Bill oli geniaalse insenerimõistusega noorsand, kellel olid kõik uksed valla, kuid ta valis siiski mootorratta, millest saigi tema tulevik. Harley-Davidoni nimi vihjab justkui kahe inimesele, kuid tegelikult oli grupis kaks Davidsoni – Arthuri vend Walter toetas ühist plaani oma viimase raha, insenerivaistu ja võidusõiduhingega. Seriaal on üles võetud kvaliteetselt, ajastutruult ning nii pingeliselt, et kõik kolm osa mööduvad sama kiiresti kui Harley ja Davidsonide kiireim masin.

"Harley ja Davidsonid"

See pole seriaal üksnes mootorratta- või ajaloohuvilistele, vaid kõigile, kes hindavad suurepärast meelelahutust ja autentselt taasloodud sajandivahetuse masinaid. Seriaal sai heakskiidu ka Harley-Davidsoni ühe looja Bill Davidsoni lapselapselapselt ning Harley-Davidson muusemi juhilt. Mõlemad kiitsid seriaali jaoks taasloodud autentseid algelisi mootorrattaid, mis vastavad täielikult 20. sajandi alguse vaimule.
Esimene osa paneb paika kogu seriaali tooni – vaesest perekonnast pärit noored saavutavad ainult omade jõududega tõelise Ameerika unelma. See on inspireeriv lugu täis läbikkumisi, õnnestumisi ja pingelisi mootorrataste võidusõite ajal, mil see kõik oli alles lapsekingades. “Troonide mängus” draakonite ema Khaleesi ustavat sõdurit kehastav Michael Huisman on sama sarmikas ka ilma habeme ja mõõkadeta. Huismani kehastab Walter Davidsoni nii veenvalt, et raske on ettevõte ponnistustele mitte kaasa elada. “Harley ja Davidsonid” võiks 3-osalise minisarja asemel sama hästi olla ka mitme hooajaline seriaal, sest näitlejatemäng ja tehniline kvaliteet seisab uhkelt näiteks “Troonide mängu”, “Viikingite” või “Mustade purjete” kõrval.

“Harley ja Davidsonide” järgmistes osades jälgitakse, kuidas asutajad jätkasid erinevalt konkurentidest endiselt lojaalsete järgijate leidmist. Nad said näiteks lepingu Ameerika sõjaväega, et õpetada sõitjatele lahinguväljal rataste parandamist ning samas sõbrustasid ka pööraste motoklubidega üle kogu riigi. Lõpuks võtsid nad oma karjääri suurima riski ning panid kõik oma ressursid maailma esimese superbike'i loomise alla, millest pidi saama esimene tõeline tippklassi ralliratas, mis jõuab massidesse.

"Harley ja Davidsonid"

Walter, Arthur ja Bill kinnistasid Harley-Davidsoni kui mootorratta, mis suudab sõita kõikjal ning teha seda võimsalt, samal ajal kõiki reegleid eirates. Tegemist on pärandiga, mis on vastu pidanud enam kui 100 aastat nii brändi enda kui truude sõitjate südametes.

Sarjas mängivad paljud väga tuntud näitlejad, teiste hulgas Michiel Huisman (“Troonide mäng”), Robert Aramayo (“Troonide mäng”) ja Bug Hall (“The Little Rascals”). Kõrvalosades astuvad üles Stephen Rider (“Daredevil”), Jessica Camacho (seriaal “Sleepy Hollow”), Daniel Coonan (“EastEnders”), Annie Read (“Awkward”), Wilson Bethel (“Hart of Dixie”), Dougray Scott (“Võimatu missioon 2”), Gabe Luna (“Matador”), Alex Shaffer (“Win Win”), samuti uustulijad Essa O’Shea ja Sean Scully.

Stsenaariumi on kirja pannud Evan Wright, Seth Fisher ja Nick Schenk. Raw Televisioni poolne peaprodutsent on Dimitri Doganis ning Discovery poolt John Golwdyn. Sarja peaprodutsent ja režissöör on Ciáran Donnelly (“Viikingid”, “Tuudorid”) ning kaasrežissöör on ka Stephen Kay (“Anarhia pojad”, “Räpane Mackey").

"Harley ja Davidsonid" linastub Telia Eesti Discovery kanalil.

1. osa "Amazing machine" esilinastus oli pühapäeval, 18. septembril kell 23.

2. osa "Race to the Top" on pühapäeval, 25. septembril kell 23.00 (kordused 26.09 – 28.09, 01.10)

3. osa "Legacy" on pühapäeval, 2. oktoobril kell 23.00 (kordus 03.10)