Rääkidas Eesti esimese filmi keerulisest teekonnast festivalile, tunnistas Riina Sildos, et tegelikult sai neil see film lõpuks valmis vaid nädal enne esilinastust: “Festivali direktor Jose Luis Resbordinos kirjutas meile isiklikult ning uuris, millal film valmis saab.”

“Hea on, et viimaks saime siia festivalile Eesti filmi,” oli Resbordinos rahul, nimetades “Teesklejaid” väga tugevaks teoseks.

Enne tähtsat esilinastust, olid meie filmitegijad üllatavalt rahulikud. “Kuna see on minu jaoks esimene selline suurem filmifestival, siis ma ei oska midagi oodata, lihtsalt jälgin ja lähen vooluga kaasa,” selgitas Mirtel Pohla.

“Loodan, et publik võtab filmi hästi vastu,” kirjeldas Vallo Toomla oma esimese täispika mängufilmi debüüdi eel oma tundeid.

Lisaks esmaettekandele kandideeris Toomla ka parima noore režissööri kategoorias, mille peaauhinnaks oli 50 000 eurot: "Seda ootust ei ole, et ma tulin siia võitma. Loomulikult oleks see ju tore, aga ma ei tea ju neid teisi noori režisööre ja pole nende filme näinud,” sõnas ta.

Eestlaste suurimaks hirmuks oli, et nende tehtud linateose esilinastusele ei ilmu ükski filmisõber, ent suureks üllatuseks müüdi saal välja ning pärast linastust tänasid vaatajad tegijaid suure ovatsiooniga.

Vallo Toomla tunnistas, et higistas ja närveeris terve esilinastuse vältel, aga publiku reaktsioonid tekitasid temas head meelt. “Mõnes kohas oli üllatuslikke reaktsioone ja paar inimest läksid ikka saalist ära ka, aga kokkuvõttes oli väga hea tunne.”

“Päris hea tunne, kuidagi kerge on olla. Arvan, et võeti päris hästi vastu,” jagas Mirtel oma emotsioone.

Pärast kahte päeva oli Mirtel intervjuudest ja poseerimisest läbi: “Ega ma päris täpselt ei teagi, kes meid siin pildistanud ja filminud on ja kes meie käest mingeid küsimusi on küsinud. See on väga muljeterohke ja kirju olnud — ei saa öelda, et ei ole väsitav.”