Pean tunnistama, et käesoleva hetkeni on olnud suhteliselt tagasihoidlik kinokülastuse aasta. Tõenäoliselt ei ole millestki väga ilma jäänud, kuna linateostel on kalduvus olla ülearu sarnane üksteisele. Isiklikust perspektiivist lähtudes toon välja 5 silmal puhata lasknud linateost.

1. "Deadpool"

Kauaoodatud "Deadpool" oli ootamist väärt! Tõeline kinoelamus – midagi sellist peakski üks meelelahutuslik film olema – sisaldab fantaasiat, on sisuliselt tugev, saab märulit ning tervikpilt on uudne! "Deadpooli" saaga on veel äreleierdamata superkangelaste uusversioonidest ja seetõttu on ta piisavalt vahetu, et kaasa elada kangelase rõõmudele, kurbusele, hoida talle pöialt võitlusstseenides ning igavese õnne otsingul.

2. "Warcraft: Algus"

Midagi põnevat – "Warcraft: Algus". Film, mille aluseks ei ole raamat, ega 80ndate hitt-film, vaid arvutimäng. Kui tõetruu on filmi sisu arvutimängule, ei oska kommenteerida, aga filmistsenaarium on kenasti komponeeritud – on algus, keskpaik ja osaline lõpp, sest juba on plaanitud ka paar järge toota, mida võib põnevusega oodata. Igaljuhul on "Warcraft: Alguse" näol tegemist huvitava sisulise lähenemisega, millest filmi teha ning järge võib lausa pikisilmi oodata!

Loe ka arvustust.

3. "Absolutely Fabulous - Täitsa hullud"

Vana hea uues kuues – "Absolutely Fabulous - Täitsa hullud". Ammu-ammu räägiti, et sarjast saab ühel hetkel film ja sel aastal see hetk kätte jõudis. Patsy ja Eddie hullumeelsed seiklused moemaailmas pakuvad mõnusat meelelahutust ja palju äratundmist sarnaselt nende kunagistele teleseikluste aegadele. Näha saab palju erinevad (filmi)staare (Graham Norton, Perez Hilton, Joan Collins, Jon Hamm, Rebel Wilson), modelle (Kate Moss, Suki Waterhouse, Lara Stone, Lily Cole), moeloojaid (Stella McCartney, Jean-Paul Gaultier), ühesõnaga jagub nii vaatamist, kaootlisust kui ka nalja.

Loe ka arvustust.

4. "Bridget Jones’i beebi "

Ssobilik ka meestele! Sel põhjusel tasub kindlasti mainimist ning vaatamist. Ülimalt muhe briti huumor tiksub läbi terve filmi, kuni selle õnneliku lõpuni. Seiklused kahe mehe, beebi ootuse ja igapäevaste toimetuste vahel ning Bridet’i õnne arvestades – hullumeelsus kuubis!

Loe ka arvustust.

5. Ameerika suvi.
Eesti suvi on läbi, aga kinos näidatakse veel Ameerika suve. Pärast pooleteise tunnist kõrbeolustiku silmitsemist on isegi päris mõnus astuda meie kargesse kliimasse ja olla tänulik jaheduse eest ning et meie ukse taga raamatumüüjad kummitamas ei käi. Silmapaistvad ja üksteisest eristuvad karakterid muudavad filmi nauditavaks linateoseks ning alati päikeselised stseenid loovad filmist jooksva terviku. Kuigi kohalikud „näitlejad“ muudavad teose kohati nurgeliseks, ei saa seda ette heita, vaid võtta seda kui sellele filmile omast nüanssi. Film jookseb läbivalt omas elemendis ning ei taha olla midagi rohkemat, kui ta ekraanlilt vastu vaatab. Ja mis kõige tähtsam – ei mingit masendust, depressiooni või teisi tuimi eestlaslikke „tundeid“! Puhtalt selle põhjal võib juba praegu julgelt ette tituleerida "Ameerika suve" Eesti aasta depressioonivabaks filmiks!

Loe ka arvustust.