Räägi lähemalt, millega Sa konkursil Tulevikutalent 2015 silma paistsid?

Mulle meeldib väga programmeerida - olen alati olnud arvuti-inimene ja minu huvi programmeerimise vastu sai alguse läbi robootika. Nii ma esitlesingi kandideerides oma seniseid saavutusi selles vallas - enda poolt programmeeritud hariduslikke arvutimänge ja veebilehti ning tulemusi, mida nendega erinevatel konkurssidel seni saavutanud olen.

Mida Tulevikutalendi konkursivõit endaga kaasa tõi?

Pean tunnistama, et võit tuli mulle väga suure üllatusena - ma ei osanud seda ette aimata, et saan esikoha. Juba enne Tulevikutalendiks saamist ei jäänud minu saavutuste nimekiri tagasihoidlikuks, aga tundub, et võiduga tuli tegelikult kaasa minu elu senine kõige edukam aasta.

Mida pead silmas “elu edukaima aasta” all?

Näiteks Prügibot, mille prototüüpi esitlesin võistlusele kandideerides, on nüüdseks arenenud täiesti töötavaks ja lõplikuks veebikeskkonnaks, mis õpetab prügi sortieerimist. Samuti sain esindada Eestit FIRST® LEGO® League Open European Championship võistlusel Tenerifel, kust sain kogemusi ja soovi näidata ka tulevikus maailmale Eestit koos meie imeliste leiutistega.

Ühtlasi sain konkursivõidust inspiratsiooni võtta osa oma esimesest äriga seotud võistlusest. Niisiis kandideerisin koos minu poolt juhitud meeskonnaga ja sõpradega TTÜ Mektrory äriideede konkursil Bright Minds ja saavutasime auväärse kolmanda koha, pälvides ka publiku eriauhinna.

See, kuidas meie äriidee Peltier Jope peale kulunud energia, tehtud uurimistöö ja ettevalmistatud esitlus leidsid kohtunike ja publiku tugeva toetuse, tegi omakorda tõelist heameelt. Ühtlasi sain selle kaudu võimaluse minna Soome, et tutvuda sealse idufirmade kultuuriga. Sain rohkelt inspiratsiooni jätakata oma äriideedega ka edaspidi.

Kuidas otsustasid kasutada Tulevikutalendi tiitliga kaasnenud stipendiumit?

Saadud stipendiumi eest soetasin endale uue ja korraliku sülearvuti, et saaksin tegeleda edasi uute ja huvitavate äriideede programmeerimisega. Varem pidin tegema seda kõike oma vana arvutiga, mis on aja tõttu aeglaseks jäänud ning tõrgub. Uus arvuti andis aga piiramatu vabaduse toimetada täpselt nii, nagu olin soovinud - valisin võimsa protsessoriga ja suure mälumahuga äriklassi sülearvuti ning olen saanud sellega teha nüüd kõike ülimugavalt, nii nagu olin soovinud.

Mida soovitad noortele, kes kõhklevad, kas osaleda tänavusel tulevikutalentide konkursil?

Soovitan kindlasti osaleda, sest võib-olla juhtub ka teistel nii nagu minul ja konkursiga avanevad uksed paljudele uutele võimalustele, mida poleks osanud uneski näha!

Vaata videoloost, milliste saavutustega pälvis Kristjan möödunud aastal Tulevikutalendi tiitli.

Kandideerimine tänavusel konkursil Tulevikutalent 2016 kestab 17. oktoobrini. Kandideerimisavalduse saab täita kodulehel www.tulevikutalent.ee. Maxima Eesti poolt ellukutsutud konkursile oodatakse andekate noorte taotlusi neljas kategoorias: teadustalent, sporditalent, ettevõtlikkustalent ja kultuuritalent. Iga kategooria parimat tunnustatakse 1000 euro suuruse stipendiumiga, 2. ja 3. koha omanikke aga vastavalt 800 ja 600 euroste stipendiumitega. Tulevikutalente hindavad tänavu füüsik ja Rakett 69 saatejuht Aigar Vaigu, tippjalgrattur Jaan Kirsipuu, ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikuse õhutaja Darja Saar ning Eesti näitleja, laulja ja tantsija Kristel Aaslaid.

Jaga
Kommentaarid