Anu Välba täheldas, et aastate jooksul on Edgar Savisaare kõrvalt kadunud mitmed tema lähedased sõbrad, seal hulgas ka Aadu Must. “Ärge seda nüüd nii traagiliselt ka võtke. Tal oli väga raske valik ja ma mõistan seda. Mul on ka neli last ja neli lapselast. Paraku, kui sul on valida sõbra või tütre vahel, ma täiesti saan temast aru ja ma soovitan sellist arusaamist igaühele. Tuleb pool valida ja mina saan tema valikuid ainult tunnustada. Meil on viimasel ajal küll kontakte vähe olnud, aga küll neid tuleb jälle,” sõnas Savisaar ja lisas: “Aeg toob ja viib sõpru, siin ei ole kellegi käitumisega midagi tegemist. Kunagi Marju Lauristin ütles sellise tähendusrikka lause, et “poliitika viib kokku ja poliitika viib jälle lahku” — nii ta paraku on igaühega ja minuga ka.”

Anu Välba tuletas poliitikule meelde, et Lauristin on omal ajal öelnud ka, et tema Savisaare asemel teataks, et kuna erakonnas on peale kasvanud uus võimekas põlvkond, siis taandub ta partei juhtimisest ja sõidaks näiteks Ameerikasse teadust tegema. “Kui erakond siis teise juhi käe all oma nägu näitaks, siis oleks võimalik aru saada, kas Keskerakond on vaid Savisaare isikumüüdi ümber keerlev nähtus või oma ideoloogiaga partei, see oleks ühiskonnateaduslikult väga huvitav eksperiment,” leidis Lauristin 2010. aasta kevadel “Kahekõnele” antud intervjuus. “Minu meelest tema roll sotside seas on kindlasti suurem kui minu roll Keskerakonnas. Ta on rohkem sellist halli kardinali tüüpi, aga seda on ta eluaeg teinud. Kinnitan teile, et Marju Lauristin kannab väärikalt edasi seda joont, mida ta ongi minu meelest tahtnud ajada ja see on tema värk.”

Rääkides Savisaare praegustest unistustest, mõlgub tal meelel vaid üks: "Uue jala tahaks alla saada. Vot see on minu unistus praegu. Tõepoolest, see biooniline jalg all saada ja siis ma hakkangi tantsima!"

Välba täheldas, et nüüd oleks Savisaarel just õige aeg oma ametipostilt tagasi astuda ja oma tervise peale keskenduda, kuid poliitik temaga ei nõustunud: “Miks ma pean seda tegema? Nii paljud inimesed ütlevad, et Eestis olen veel mina see, kes takistab neid siit lahkumast. Mina usun seda, et Eestis on mul veel palju tegemata asju. Mis puudutab seda jalga, siis käsitlege seda kui hobi.”

Terviselt liiguti kiirelt edasi mehe altkäemaksuskandaalile ja presidendivalimistele ning Edgar Saavisaare tuntud külm närv hakkas kaduma. Tundub, et Anu Välba on Reikopilt šnitti võtnud ning asus poliitikut üha julgemalt ja teravalt pitsitama. "Kui te presidendiks saamise üles seadsite, oli teil kaelas n-ö kriminaalkahtlustus. Kõik see läbiotsimine, mis toimus ja see, et teid süüdistatakse altkäemaksu võtmises, rahapesus ja annetustes erakonnale, mis pole päris õiged — kas te olete kunagi mõelnud, et minna kokkuleppemenetlusele?” uuris Välba. "Ei. Miks ma peaks? Teate, Raimond Kaljulaiuga toimunu annab mulle küll lootust. Teda süüdistati ka igasugustes asjades koos minuga ja nüüd äkki selgus, et ei ole mingit põhjust. Ma usun, et samamoodi läheb ka minuga.”

“Te usute, et Kapo tegeleks teiega nüüd juba üle aasta, kui mitte midagi ei oleks?” küsis saatejuht. “Mis aasta? — Viis aastat, kullakene! Viis aastat ja natuke peale. Vaadake, meil see politsei on juba poliitiline ja see, et opositsioon peab sellega arvestama, see on elementaarne. Või ma oleksin naiivne ja arvaksin, et meil on aus ja õiglane politsei? No siis ma peaksin küll rumal olema, aga õnneks ma seda pole," ütles poliitik äärmiselt enesekindlalt.

“Jääte siis selle juurde, et olete puhas nagu prillikivi?" pinnis Anu Välba edasi. “No vaadake mulle silma — ma ütleks niimoodi, et Eesti poliitikute hulgas olen ma inimene, kellele võib ainult pisiasju ette heita ja sugugi mitte seda, millega praegu politsei tegeleb," lausus Savisaar.

Välba uuris intervjuu lõpetuseks, mis hetkel Keskerakonnas toimub, sest Anna Žinkovskaja nime kandev naisterahvas on moodustanud Edgar Savisaare toetuseks rahvaliikumise lausega “Keskerakond ilma Savisaareta on surnud erakond”. “Ma olen sellest kuulnud küll. Mina seda Annat ei tunne, aga ma kavatsen temaga tuttavaks saada ja ma ütlen talle aitäh!” oli Savisaar rõõmus.

"Kes Keskerakond ilma Edgar Savisaareta on siis surnud?" päris Välba. “See sõltub ikka erakonnast enesest. Eks see oli liiga dramaatiliselt öeldud, aga see, et te sellest kinni haarasite — kuulge, respekteerige teiste inimeste õigust tegeleda millega iganes, isegi Savisaart toetada. Olge selles mõttes vapram. Ma saan aru, et siin majas ei ole see just populaarne.” “Rahvusringhääling on neutraalne, ei vali pooli," väitis Välba vastu ning Savisaar vaid muigas: Kuulge, öelge seda veelkord!”

Anu Välba kordas oma sõnus ja Savisaar põrutas sapiselt vastu: "Ma arvan, et nendest inimestest, kes meid kuulavad, mõned naeravad ka."