“Miss Saigoni” 25. aastapäeva galaetendus oli viimaste aastate üks kõige oodatuimaid muusikalisi sündmusi, mida külastas rohkem kui 20 000 pealtvaatajat. Aastapäevaks korraldati ka eriline muusikaline number, kus laval astusid üles “Miss Saigoni” esmakordse esitluse osatäitjad Jonathan Pryce, Lea Salonga ja Simon Bowman.

Muusikali ja esitlusfilmi produtsent Sir Cameron Mackintoshi sõnul filmiti selle aasta jaanuaris galaetenduse salvestusele juurde mõned lisakaadrid, kuid etendus on jäänud ehedaks ja emotsionaalseks. Esitlusfilmi heli on originaal ning seda üle pole lindistatud, Mackintoshi hinnangul on tulemus aga sealjuures nii ehe ja puhas, et jääb mulje nagu olekski tegemist filmi, mitte etendusega teatrisaalis.

Sir Cameron Mackintoshi “Miss Saigon” on inspireeritud Puccini ooperist “Madame Butterfly”. Muusikali tegevus toimub 1975. aasta Saigonis, Vietnami sõja lõpupäevadel ja jutustab dramaatilise loo noorest lõbutüdrukust. Olles sõja käigus nii oma perest kui vanematest ilma jäänud, armub tüdruk lootusetult Ameerikast pärit sõjaväelasesse Chris’i.

Muusika loojateks on Claude-Michel Schönberg ja Alain Boublil ning sõnade autoriks Richard Maltby Jr. Osades astuvad üles Jon Jon Briones, Eva Noblezada, Alistair Brammer, Hugh Maynard, Tamsin Carroll ja Rachelle Ann Go.

"Miss Saigoni" on lavale toodud ka Tallinnas 2002. aastal rootsi lavastaja Georg Malviuse poolt, mida saatis Eesti publiku suur menu.

Kinokülastuste info on kättesaadav SIIN.

Esitlusfilmi treiler: