„Laigid on kogu su elu“

Autor: Ulrieke Ruwisch
Tõlkija: Triin van Doorslaer
Kirjastus: Petrone Print

„Kurjam!“
Hannah virutab oma telefoni voodile ja viskub ise järele. Ajab ikka närvi küll, kui BBF, su – väidetavalt – kõige parem sõbranna, üldse ei reageeri. Ei SMS-idele, helistamisele ega ka Facebooki sõnumitele. Ja ainult sellepärast, et ta ei suuda mõista, miks ei tahtnud Hannah temaga pärastlõunasele šoppamisele kaasa tulla.
„Et kui talle korra ära ütelda, siis nagu enam ei suhelda, või mida?“ poriseb Hannah. Vihasena maadleb ta padjaga.
Ja ikkagi on ta Emily peale kade. Hannah käiks väga meelsasti pidevalt poodides. Aga see ei ole võimalik. Lõppude lõpuks ei saa ta ju midagi parata, et ema oma produtsendiga tülli läks. Ja nüüd tuleb emal enda ning Hannah’ äraelatamiseks näruse palga eest kassapidajana töötada. Sest isa ei maksa ka just kuigi sageli piisavalt ülalpidamisraha. Nii ongi Hannah’ taskuraha üsna napp ja enamasti on ta praktiliselt kohe pärast kuu algust pankrotis. Miks on küll teistel lastel kõik olemas ja temal ei ole isegi suure rahakotiga isa, arutleb Hannah juba ei tea kui mitmendat korda. See on nii ülekohtune!
Ta tahaks nii väga endale ka üht niisugust uut nutitelefoni, iPodi, ja ägedaid riideid, mis ei ole ostetud mõnest kaltsukast.
Hannah ajab end hooga püsti. „Pagan“ Popid teksad, mis ema talle peibutuseks lubanud oli, võib ta igal juhul unustada. Nende saamiseks oleks ta pidanud parandama oma matemaatikahindeid. Sellest ei saanud aga asja.
Üldse oli koolis hullult probleeme. Õpetajatega. Ja klassikaaslased ei võtnud teda just meelsasti kampa. No kuna ta on selline pidur. Ja tumm nagu kala. Ei tee piisavalt kaasa. Kui Emily temaga aeg-ajalt ei suhtleks, passiks ta vist koolis iga päev üksinda. Ja nüüd siis Emily poolt täielik vaikus ...
„Kurjam, kurjam, kurjam!“
Kuid kõigest hoolimata ei ole tal võimalik koos Emilyga pidevalt poode kammida. On lihtsalt ülitobe kõrvalt passida, kuidas teised endale õnnelikult uusi riideid ostavad. Ja varastada, nagu Emily ja Lara seda vahel n-ö põnevuse pärast teevad, ei taha Hannah ka. Selleks on ta liiga jänes. Ja teiste jaoks vahti pidada ei sobi talle samuti.
Üleüldse on varastamine Hannah’ meelest üsna nõme. Lõppude lõpuks peavad ju töötajad kõik kahjud oma taskust kinni maksma. Hannah’ ema igal juhul peab, siis kui kassa ei klapi.
Hannah heidab pilgu käekellale. Kell on 16. Ta kiikab telefoni. Ei miskit. Juba mitu tundi on valitsenud täielik eetrivaikus. „Ma lihtsalt ei või!“ Ühtaegu nii pettunud kui ka vihane, poksib ta patja.
Äkki aitab, kui vahetada Facebooki profiilifotot, mõtleb Hannah. Proovida ju tasub.
Emale lubatud nõudepesu ja tolmuimejatöö peavad veel veidi ootama. Pärast uue foto postitamist Facebooki lehele jõuab ta rahulikult kõik korda teha. Puudub veel vaid sobiv stiil. Veidike ülesmukkimist ei teeks paha. Aga mitte liiga palju ja ka mitte liiga vähe.
Hannah läheb vannituppa ja uurib ennast kriitiliselt peeglist. Siis värvib ta ripsmed, tõmbab silmapliiatsiga jooned oma siniste silmade ümber ning valib välja ema smoky eyes’i stiilis sinise lauvärvi. Nüüd veel veidike põsepuna ja vinget huuleläiget.
Peeglist vastu vaatav pilt polegi nii paha, leiab Hannah ja paneb meigiasjad uuesti korralikult kokku. Sest emale ei meeldi kohe kuidagi, et Hannah tema asju kasutab.
Oma blonde kaelani ulatuvaid juukseid harjates igatseb Hannah endale nii väga üht moekat soengut. Selline kelmikas sasipeasoeng oleks ideaalne. Kuid moejuuksuri külastamiseks ei olnud raha. Selle asemel üritas ema hobijuuksuriks olemist, ent üsna küsitava tulemusega.
Hannah ohkab, naeratab julgustavalt oma peegelpildile ja läheb tagasi oma väikesesse tuppa.
Riidekapiuksed seisavad lahti ja Hannah skannib sobivat T-särki otsides silmadega riiuleid. Ta valib mõned särgid välja, uurib neid eest ja tagant, ei suuda aga otsusele jõuda ning viskab riided voodile. Lõpuks tõmbab ta selga ühe triibulise T-särgi, ettevaatlikult, et oma juukseid mitte segamini ajada, ning uurib end kriitiliselt seinapeeglist. Okei. Siis võtab ta telefoni, naeratab ja pildistab. Päris rahul ta siiski ei ole. Ta katsetab erinevaid näoilmeid ja valib lõpuks välja foto, millel ta kelmikalt naeratab. Selle postitab ta Facebooki lehele.
Kommentaariks lisab ta juurde:
Neile, kes mind taga räägivad:
I love to entertain you. ***^^

Hannah oli seda kusagilt hiljuti lugenud ja tema meelest oli see väga vaimukas. Peaaegu terve igaviku – vähemalt viis minutit – ootab ta, et keegi reageeriks. Aga tulutult.
Keegi ei kommenteeri ega vajuta „Meeldib“. Hannah on täiesti šokeeritud. Kuid enne täielikku meeleheitesse langemist päästab ta olukorra portaalis, kus saab anonüümselt küsimusi esitada, vastuseid laikida ning inimesi jälgida. Hannah’l on siin võltskonto: HornyHit, see on tema hüüdnimi. Ta logib portaali sisse.
Frustie007: Kas tänapäeval keegi veel paipoiste vastu ka huvi tunneb?
HornyHit: Jah, kui nad sama paid välja näevad nagu David Beckham.