NU Performance Festival toob kokku rahvusvahelise seltskonna visuaal- ja performance-kunstnikke, muusikuid, koreograafe ning publiku, et luua nädal aega kestev inspireeriv ja eksperimenteeriv platvorm, mis koosneb etendustest, kontsertidest, skriiningutest, vestlustest ja kõigest, mis selle ümber juhtuma hakkab.

Festival kannab alapealkirja "CORPORATE OCCULT_lets talk about the body baby": kunstnikest võtavad Uue Performantsi Seltsi korraldatud festivalil tänavu osa Peaches, Dana Michel, Samira Elagoz, Maria Metsalu, Black Cracker, Maria Minerva, Kolbeinn Hugi, Vanessa Place, Kris Lemsalu, Helena Keskküla, Emer Värk & Renzo van Steenbergen, Huoraton /Last Gang Records, Ivo Dimchev jt.

Temaatiline fookus on tänavusel festivalil seatud keha ja seksuaalsuse mõistetele. “Keha on performance-kunstis alati olnud läbivaks teemaks, kuid eesoleva festivali fookus on kasutada keha narratiivina ja lähtepunktina, rääkida konstrueeritud ja muutuvatest soorollidest, nende poliitilisest tähendusest, kuid ka mõjust meie arusaamale armastusest, lähedusest ja intiimsusest. Mul on eriti hea meel, et NU Performance Festival 2016 raames tuleb selle jaoks Tallinna meeletult inspireeriv grupp kuntnikke, kellega koos neid teemasid läbi mõeldakse," sõnas kuraator Maria Arusoo.