1904. aastal valminud tummfilm "Match de Prestidigitation" kestab kõigest 2 minutit, kuid juba nii vähese ajaga suutis Méliès teha filmiajalugu. Nimelt oli Méliès omast ajast nii ees, et tema filme ei osatud sel ajal veel hinnatagi. Martin Scorsese tegi pranstuse illusionistile austusavalduse 5 Oscarit võitnud filmiga "Hugo", milles vaatleb maailma poolt unustatud Mélièsi taasavastamist ja filmimaagia sündi, millele tema kaasa aitas. Mélièsi "A Trip to the Moon" (1902) ja "The Impossible Voyage" (1904) on tänase päevani märgilised tööd, sest nende ajatud efektid olnud eeskujuks kõikidele järgnenud põlvkondade filmidele.

"Match de Prestidigitation" on iseenesest väga lihtne: mustkunstnik poolitab end kaheks, kaks eri poolt teevad trikke, enne kui end uuesti kokku panevad. Kui tänapäeval kõlavad need efektid väga lihtsakoelisena, siis 1904. aastal nõudsid sellised efektid innovatilist mõtlemist, mida Mélièsil jagus pea iga filmi jaoks.

"Match de Prestidigitation" avastati Tšehhi rahvuslikus filmiarhiivis olnud filmirullist, mis kandis hoopis ühe teise Mélièsi teose nime: selleks oli "Les Transmutations Imperceptibles". Filmirulli kontrollinud spetsialist mõistis koheselt, et tegu on hoopis millegi muuga. The Guardianile antud intervjuus kinnitas arhiivi esindaja Jana Ulipova, et detailse analüüsi ja uurimise tulemusena selguski tõde: tegu on üle 100 aasta kadunud olnud Mélièsi filmiga "Match de Prestidigitation". Ulipoval on lähitulevikus plaanis filmi näidata ka avalikul seansil.

1902. aasta film "A Trip to the Moon" on hea näide Mélièsi filmimaagiast.

Filmi- ja ajaloohuvilistele:
Hollywoodi ajalugu kõigest 6 minutiga.
Mis on 100 parimat USA filmi?
15 parimat rannastseeni filmiajaloos.
Nii tehakse intiimstseene Hollywoodis.