Punane Maja avas tänavu mais oma uksed üheks meeleolukaks peoperioodiks. Nende seitsme kuu jooksul on korraldatud ja pakutud katust enam kui seitsmekümnele kontserdile ja teistele kultuurisündmusele. "Lõpufestivaliga soovime tänada kõiki inimesi ja külalisi, kes on leidnud Punases Majas hea olemise ja tundnud end nagu kodus," räägib Madis Ligema, kes on peokoha üks korraldajatest. "Festivali esinejate valik on tingitud 90ndatest ehk perioodist, mis on Eesti muusikahuvilisele täna väga südamelähedane aeg. Plaadimängijate taha oleme valinud 2016. aasta suve ürituste põhjal kõige meeldejäävamad DJ-d."

Esinejad Eesti skandaalseimast kümnendist

Caater on metsik hing. Eesti milleeniumivahetuse iseäralik saund, hitivabrik, kuhu kuuluvad eks-DJ Kalle Kukk ja stuudiovõlur Markku Tiidumaa. Ansambli põhiliseks jõuks on plahvatuslike techno-rütmide ja house-muusika perfektsuse ühendamine. See on tants linnaliku glamuuri ja metsiku ihalusega, mida võiks kirjeldada kui klassikalist trance`i embamas eurodance’i. Aastatuhande vahetuse eel, aastal 1999 pälvisid maskides mehed Eesti Muusikaauhindadel “Kuldse Plaadi” singliga “O Si Ne Ne” ning samal aastal nimetati Caater ka aasta ansambliks ning nende kauamängib “Millenium: The Best of Caater” aasta albumiks. Tänaseks võib bändi pidada rahvuslikuks aardeks, mis keskendub jõulisele tantsumuusikale.

Ansambel Röövel Ööbik alustas tegevust 1984. aastal, ent toona tegutseti Musta Mamba nime all. Mõne aja pärast soovitas tollane bassimees Kuldar Poska bändile nimeks hoopis Röövel Ööbikut. Vene muinasjutus oli röövel ööbik õudne olend metsasügavikest, kes vilistas kõik surnuks. Bändile meeldis idee väga ning lisaks nimele kasutasid nad selliseid muusikalisi mustreid ja veidraid helisid ka oma loomingus. Röövel Ööbiku kohta öeldakse, et muusikaliselt on nad alati olnud oma ajast ees, lindistades 1993. aastal Londonis sessiooni BBC saatejuhi John Peeli saate jaoks.

Hypnosaurus — eksperimenteeriva alternatiivse klubikultuuri maaletoojad. Hypnosauruse näol oli tegemist duoga, kellest kujunes 90ndate esimese poole kohaliku põrandaaluse klubimuusika üks olulisemaid kollektiive. Aastatel 1990-1992 kuulusid bändi esialgsesse koosseisu Aivar Tõnso (klahvpillid ja efektid) ning Railo Pals (löökriistad). Tegutseti lihtsalt loomingurõõmust ja ilma eesmärgita oma loomingut avalikkusele tutvustada. Selle tulemusena loodud muusika oli küll kohati rütmikas ja tantsuline, aga kõlas kõigest muust liiga eraldiseisvalt. Aastal 1992 tuli Railo asemele Raul Saaremets, esialgu trummarina, ent hiljem kadus tööjaotus ära ning lugude valmimisel oli mõlemal liikmel võrdne osakaal. Kontsertesinemiste sagenemisest ja ajastu vaimust tulenevalt muutus Hypnosauruse muusika klubipärasemaks. Peagi tähendas tandem Saaremets ja Tõnso mitte ainult Hypnosaurust, vaid DJ-de paari ja põrandaaluste tantsupidude korraldajat, kelle pidude kaudu jõudsid uued klubimuusika suunad Eestisse. Punase Maja lõpufestivalil kasutatakse vanade lugude motiive, mis nende põhjal live’s kokku miksitud.

Reedel, 21. oktoobril mängivad plaadimuusikat suures saalis Drummie ja Orav ning DJ Martin Aedla (LAKS FM). Väikeses saalis on aga ainult tüdrukud — pidudesarja ЖЕНЩИНА duo Eleonora Šljanda ja Abramova Abramova. Lisaks klubi Asum vedaja ja Infinitiivi teostaja Eisi Mäeots.

Laupäeval, 22. oktoobril soojendavad Röövel Ööbikut ja Hypnosaurust Haigla DJ-d Ats Luik ja Kristopher Luigend. Suures saalis on lisaks nimetatuile Kersten Kõrge ja Robert Niko. Väikeses saalis moekunstnik Liisi Eesmaa ja EKKM-i promootor Pille Laiakask, klubi Lekkeri perenaine Ellen Vene, pidudesarja Tjuun In korraldaja L.Easy ja pidudesarja Mürk resident Katja Adrikova.

Päevapilet Piletilevi eelmüügist 10€ ja kohapealt 15€. Kohapealt võimalus soetada kahe päeva pass hinnaga 20€. Lisainfo lõpufestivali kohta Facebooki lehel.