"Ma olen väga rõõmus, et meil on naine presidendiks," alustas Niit heatujuliselt. Stiilikriitikaks hetkeseisuga tema meelest veel kindlasti põhjust pole. "See kõik on toimunud väga kiiresti, tuleb anda aega välja töötada oma stiil," usub moekunstnik, et riigipea stiil on alles kujunemisjärgus. Seni nähtut iseloomustas Niit sõnadega sportlik, eneseteadlik, julge ja isegi avangardne.

Kaljulaidi Soome-visiidi kleidivaliku kiitis Niit heaks: "See on väga šikk, türkiissinine imekaunis kleit. Imekaunis värv ja väga kaamerasõbralik. Kaamera armastab seda värvi!"

President Kersti Kaljulaidi visiit Soome Vabariiki

Varasemaid Kaljulaidi kostüüme kommenteerides juhib Niit tähelepanu, et dekolteed on tagasihoidlikumaks tõmmatud. "Eelmisel polnud üldse dekolteed, mis annab võimaluse kanda ehteid," sõnas moelooja.

Niit toonitab, et Kaljulaid peab kindlasti läbi mõtlema oma igapäevase garderoobi elemendid: "Pidžaama ei sobi. Alati peab olema triigitud, puhas ja valmis kostüüm kapis rippuma. Parem, kui kahes eksemplaris." Niit rõhutab, et kaks kostüümi aitavad välja olukorras, kus näiteks rõivastele plekk juhtub peale sattuma. Äärmiselt oluline on, et rõivad oleksid heast materjalist ega kortsuks ning peaks vastu nii autosõidule kui ka niiskusele ega läheks "rikki".

Saatejuht Marko Reikopi küsimusele, mida võiks riigipea näiteks Kopli koerte varjupaiga avamisele selga panna, sõnas Niit: "Üks väga kena a-lõikeline vihmamantel. Kummikutega minna ei või, aga võib minna kummikaitsetega kingadega. On olemas sellised."

Kahtlemata tuleks Niidu arvates jälgida, et Kaljulaidi rõivajoon ja lõiked kaunitaksid tema figuuri ja oleksid õigetes pikkustes. "Nendega ajab pikalt läbi," kinnitab ta. Kui on vaja eri ülesannetes Eestit esindada, siis võiks Kaljulaid Niidu hinnangul püüda alati kanda oma rõivastel mõnd vaevuaimatavat detaili, mis vihjaks etniliselt Eestile.

Niit usub, et presidendil oleks mõistlik oma stiili keegi appi suunama võtta. Abilist on Niidu hinnagul hädasti aga vaja selleks, kui on tarvis otsustada eriliste sündmuste riietuse üle. "Tal peaks olema nõuandja. Üks naisterahvas ei jõua mõelda, mida panna kalale või jahiretkele selga. See on väga keerukas," leiab ta.

President Kersti Kaljulaidi visiit Soome Vabariiki