“Üle Helil oleme küll Forgotten Sunrise Syndrone’iga, mille raames ei kõla ühtegi Forgotten Sunrise’i lugu, aga no sellega ju salvestusi meil pole — see puhtalt live asi,” sõnas bändi ninamees Anders Melts selgituseks, et Publiku jaoks tuli tal ritta panna hoopis Forgotten Sunrise’i looming.

“Sõjajala õis”
“Võib vist öelda, et meie ainus hitt kui selline. Lugu, mis sai ühe Leedu sõbra kogumiku tarbeks põhimõtteliselt ühe õhtuga tehtud ja salvestatud. Ei olnud plaanis seda kunagi kontsertidel esitada, ent inimesed hakkasid nõudma ja siis otsustasime, et seda ühe korra esitada ning nüüd teeme seda pea igal kontserdil. Ei tasu ikka midagi sellist lubada. Sobib kindlasti juba sõnade poolest optimistlikuks igavese une unelauluks.”

“Guardian Curtains”
“Meie praeguse koosseisu ainus salvestatud singel. Hea kerge kuulamine ka inimesele, kelle jaoks võib-olla enamus meie kraamist raketiteaduseks jääb. Jällegi unega seotud pala, kuid pigem hea lugu luukide avamiseks ja kardinate akna eest rebimiseks.”

“Meaning Of Blood”
“Meie viimase albumi “Cretinism” avapala. Kestalt lihtne pala, aga elan seda esitades ise midagi alati läbi, mis on suurem kui lihtsalt kuulamis- või esitamisemotsioon. Omamoodi elulugu — elu lugu, kokkuvõte — vahekokkuvõte. Sobib igaks mõtlikuks momendiks. Mõjub nagu rahulikult ninast sisse ja suust välja hingamine.”

“Sepapoisid”
"Otsisin millalgi ühele tuttava lapsele lastelaulude plaatidelt seda teada-tuntud pala ning selgus, et seda polegi kusagil. Võtsime siis kätte ja salvestasime oma versiooni. Kaasa lõi ka ansambli DND vokalist Andreas Sepp, et lool ikka rohkem alasi ja haamri nägu oleks. Lisaks kitarrile ja taustalaulule lisas ta veel "jonnipunni kolinat". Lugu nii esimes kui teises nooruses olevatele lastele!"
“The Moments When God Was Wrong (Galaktlan Live)”
"Originaal on korralik tümakas, aga see Klassikaraadio otse-eetris koos Galaktlaniga salvestatud versioon mõjub kuidagi pühalikult. Ei saa mainimata jätta, et teine lugu selles sessioonis oli Queen’i “Who Wants To Live Forever”, mis oli minu kui laulja jaoks üks korralik väljakutse . Aitäh Taavi Laatsit, et usaldasid mulle sellise võimaluse! See versioon aitab kindlasti kuulajat hetkedel, kui on raske otsuseid teha ja seistakse mõne dilemma ees. Õige vastus leidub alati sinus eneses."

Kui juba 90ndate aastate algusest Anders Meltsi juhtimisel kohaliku tumedama ja raskema muusika maastikul tegutsev Forgotten Sunrise serveerib end reeglina hoolikalt disainitud deathbeat taldrikul, siis laiendiga “Syndrone” varustatuna avanevad grupi heliterräänid nii, kuidas tunne tuleb ja vaist suunab. Pigem ühtsele atmosfäärile kui struktuuridele ja meloodiatele keskenduv FSs sündis proovikas jämmides ja on nüüd valmis oma tumedast ämbiendist, drõunisurinast, tribal-biidist ja shoegaze’ist laetud kujutlusvõimet ka avalikult lennutama.

Üle Heli festival toimub 28.-30. oktoobril erinevates Tallinna paikades nagu Kultuurikatel, Punane Maja, Lekker, MimStuudio ja Pika Jala torn. Vaata üritus Facebookist!