"Jah, see hobi on olnud mul aastaid. See on teatud niisugune vaktsineerimine, muskli kasvatamine. Nende kommentaaride lugemine muudab su lõpuks immuunseks," usub Raud, kes kirjutab oma raamatus, et kriitikaga toimetulekuks ei tohiks selle ees pead liiva alla peita, vaid hoopis ennast sellele eksponeerida.

Raud rääkis, et on ju isegi paljudel kordadel teiste kohta negatiivseid arvustusi kirjutanud, sest kriirika viib edasi – seda isegi või eriti juhul, kui arvustusealuste tegemised talle tegelikult meeldinud on. Oma pärandiks peabki Mihkel Raud seda, et ta on suurema osa oma elust teisi inimesi kritiseerinud, materdanud ja mõnitanud.

Kriitikast ja ebaõnnestustumistest kirjutab Raud ka oma värskes uudisteoses "Kus ma olen ja kuidas sina võid palju kaugemale jõuda", pidades seda praktiliseks, naljakaks ja väga elulooliseks eneseabiõpikuks, mis polevat mingil juhul "traditsiooniline esoteerikast pakatav "hingele pai" raamat", mis räägib ka palju tema enda ebaõnnestumistest.

"Kui ma inimestele rääkisin, et ma hakkan eneseabiraamatut kirjutama, siis nad vaatasid mind nagu marslast ja küsisid, mis mul viga on," ütles Raud, kes aga leiab, et eneseabi on väga põnev žanr.