Käsikiri, mis kannab pealkirja "The truth within the lie" (Tõde peitub vales) peaks lõplikult valmima kevadeks.

“Rutiinne ettevalmistustöö käib. Juba homme õhtul on meil Eesti investoritga väike istumine, kus räägime sellest, et stsenaariumit on täiendatud,” sõnas Normann Publikule ja täpsustas, et täiendusi on tulnud just USA-st. “Anname seda lugeda ka paarile Eesti eksperdile, et nad annaksid oma hinnangu ja kriitika,” tõdes ta lisades, et mängufilm on valmis siis, kui stsenaarium saab lõplikult kinnitatud.

Kogu ülejäänud protsess võib nüüd võtta veel aasta kuni kaks. Kevadel käis Normann oma meeskonnaga Prahas võttekohti kaardistamas. “Rääkisime ka kohalikega, nendega on koostöö ja kokkulepped olemas. Kui stsenaarium saab kõigi osapoolte kinnituse, hakkame seda saatma juba potentsiaalsetele näitlejatele,” selgitas näitleja ja muusik filmitegemise protsessi järgmist käiku. Ka suheldakse pidevalt stsenaariumi teise autori Mick Rossiga.

Eestis veel kindlaid võttepaiku paika pandud ei ole. “Me oleme käinud luuramas siin ja seal, aga kuskil kellegagi käsi pole löödud. Pinda on sondeeritud küll. Tahaksime siin ka võimalikult palju teha, pilti saada, seda stsenaarium ka võimaldab,” lisas Normann.

Kuna käsikiri on siiski inglise keeles, pakutakse peaosi neile näitlejatele, kelle jaoks on selle näol tegu emakeelega. “Kuna väiksemaid kõrvalosi on ka, kus rollid võimaldavad võõrkeelsust, kaasame ka eesti näitlejaid,” kinnitas ta.

Suuremaid takistusi Normanni teel ei seisa, lihtsalt kogu protsess võtab aega, ka erinevaid taotlusi ei saa meelevaldselt esitada, vaid peab siiski tähtaegadest lähtuma. “Investoritega samamoodi — ei ole nii, et anna meile homme raha! Ka nemad tahavad asjadega tutvuda ja me anname neile sellest aru,” kirjeldas Normann suhteid rahastajatega ning lisas, et filmi tegijatega on moodustunud väikene klubi, mis agarasti toimetab.

Küll aga lubab Normann juba tulevaks kevadeks rohkem konkreetsust, mis puudutab filmi valmidusastet. “Prauhti ei saa midagi, tark ei torma,” lisas ta lõpetuseks, et praegu teevad nad meeskonnaga küllaltki kuiva kontoritööd.