Tarantino on juba 2012. aastast saadik vihjanud, et paneb varsti ameti maha ning hakkab romaane kirjutama ja liigub edasi teatrisse. Tema eelmise aasta film "Vihane kaheksa" ("The Hateful Eight") kandideeris parima operaatoritöö ja naiskõrvalosatäitja Oscarile ning võitis ühe parima muusika eest, mille viis koju legendaarne helilooja Ennio Morricone. Ameerika üks hinnatumaid režissööre ei hoidnud end publiku ovatsioonide saatel tagasi: "Drop the mic. Boom. Tell everybody, Match that shit".

Quentin Tarantino filmide hulka kuuluvad "Minu parima sõbra sünnipäev" ("My Best Friend's Birthday"), "Marukoerad" ("Reservoir Dogs"), "Pulp Fiction", "Jackie Brown", "Kill Bill - Pruudi kättemaks vol. 1" ("Kill Bill: Vol. 2), "Kill Bill - Pruudi kättemaks vol. 2" ("Kill Bill: Vol. 2"), "Grindhouse: Surmakindel" ("Death Proof"), "Vääritud tõprad" ("Inglourious Basterds"), "Vabastatud Django" ("Django Unchained"), "Vihane kaheksa" ("The Hateful Eight"). Tarantino on juba vihjanud ka järgmise projekti kohta: "Bonny ja Clyde'i" stiilis lugu 30ndate Austraalias.

Tarantino on kandideerinud parima režissööri Oscarile kaks korda ("Vääritud tõprad" ja "Pulp Fiction") ning parima stsenaariumi Oscarile kolm korda, millest võitis ära kaks "Vabastatud Django" ja "Pulp Fictioni" eest.