Mitme etendust külastanud teatrisõbra sõnul olid laval viibinud mehed purupurjus: "Jürgen Rooste ja tema seltsimehed olid silmnähtavalt juua täis ja seda kinnitas ka saalis leviv alkoholi lõhn," kurits üks Publiku lugeja.

“Seltsimehed kõikusid ühest lava otsast teise ja said vaevu oma tekstist jagu — seda oli hale ja piinarikas vaadata! Esmalt lootsin, et tegemist on vaid väga usutava näitemänguga, ent lõpuks sain aru, et mehed on lihtsalt maani juua täis,” kirjeldas teine etendusel viibinud oma teatrielamust.

Vaba Lava ametlik vabadus

“Seoses 5. novembri juhtumiga, kus Vabal Laval "sugu: M" etenduse ajal viibisid laval ebakaines olekus näitlejad, mõistab Vaba Lava üheselt hukka näitlejatepoolse käitumise ja vabandab kõigi etendusel viibinud inimeste ees,” seisab teatrimaja ametlikul kodulehel. “Kohtumisel “sugu: M” trupi ja lavastajaga arutati juhtunut ning leiti ühiselt, et selline käitumine ei ole tolereeritav. Näitlejad kahetsesid siiralt oma eksimust ning kinnitasid, et selline käitumine ei kordu. Samuti paluvad näitlejad vabandust saalis viibinud inimeste ees.”

"Me oleme ise ka õnnetud ning vabandame siiralt juhtunu pärast. Luban, et sellist asja enam ei kordu," sõnas Jürgen Rooste.

Vaba Lava lubab oma publikule, et ei kavatse ei praegu ega ka edaspidi taolist käitumist lubada ning teeb kõik endast oleneva, võttes kasutusele abinõud, et juhtunu ei korduks. Asutus on juba ühendust võtnud etendusel viibinud inimestega, vabandanud nende ees ning andnud võimaluse pileti tagasimüümiseks või ringivahetamiseks. Valida saab mõne teise lavastuse Vaba Lava kuraatoriprogrammist: http://vabalava.ee/kuraatoriprogramm/.

Teatrikeskus palub neil, kelleni ei ole veel info jõudnud, kuid kes soovivad piletit tagastada või vahetada, võtta ühendust kahe nädala jooksul Piletilevi aadressil info@piletilevi.ee.