Täna on teie ees Eestit maastikuehituses esindavad Erik Rüütel (21) ja Mairold Märd (21) Räpina Aianduskoolist.

Mida on maastikuehituse eriala õppimine teile andnud?

Erik: Mulle on maastikuehituse eriala õppimine andnud pädevad teadmised oma erialal.
Mairold: Maastikuehituse eriala õppimine on andnud mulle väga palju meeldejäävaid kogemusi. Neid nii Eestis kui ka välismaal praktikal viibides. Selle aja jooksul olen omandanud palju uusi teadmisi, arendanud täpsust, kiirust, loovust, loogilist mõtlemist. Õppinud nägema suuremat pilti ja nii-öelda hammustama läbi pealtnäha keerulistest detailplaneeringutest.

Milliseid oskuseid on võistlustel osalemine sinus arendanud?
Erik: Kõige rohkem on võistlustel osalemine arendanud tööaja ning tööjärjekorra planeerimise oskust.
Mairold: Võistlustel osalemine on arendanud kiirust ja võimet vastavalt oludele/materjalidele ümber kohaneda. Samuti kriitilisematel hetkedel tähtsate otsuste vastuvõtmist.

Millest saad oma töös inspiratsiooni?
Erik: Töötegemine on minu jaoks justkui kena ajaviide ühendatud majanduslikult kasulike komponentidega.
Mairold: Töös olen saanud inspiratsiooni kirjandusest, väliskogemustest, erinevatest tootekataloogidest, mille abil saab silme ette pilti luua, ja muidugi loodusest enesest.

Mis on sinu tulevikuplaanid?
Erik: Pärast EuroSkills’i konkreetseid plaane tulevikuks ei ole, küll aga unistan rännata mõnda aega mööda maailma ringi ning kunagi hilisemas tulevikus anda noorematele edasi oma teadmisi ja kogemusi.
Mairold: Tulevikus on plaanis ikka jääda oma eriala juurde. Omal käel võtta ette erinevaid põnevaid projekte, tehes koostööd teiste kolleegidega ja muidugi andes oma panuse maastikuehituse eriala arengusse.

Ela meie noortele meistritele kaasa Facebookis ning Instagramis (www.instagram.com/estoskills/). Võistlejatega kohtub ning EuroSkills’il toimuvast teeb ülevaate ka TV3.