Kui leiad endas rõõmu ja lusti pakkuda sel perioodil kodutunnet ning voodikohta mõnele neist noortest, anna endast julgelt teada – tasuks on hea tunne südames, särasilmsed noored ja igale “kasuperele” kaks piletit trupi muusikalikontserdile.

Eesti peredel on unikaalne võimalus natuke maailma endale koju kutsuda ajavahemikul 28. nov – 6. dets, kui Up with People rahvusvahelised noored on Tallinnas.

Noored on pärit järgmistest riikidest:
Saksamaa, USA, Mehhiko, Kanada, Holland, Jaapan, Hiina, Hispaania, Bermuda, Suurbritannia, Somaalia, Rootsi, Itaalia, Belgia, Šveits, Filipiinid, Nepaal, Lichtenstein, Taani, Norra.

UWP ettevalmistusmeeskond koosseisus Britt van Rozendaal (Holland), Brenda Lopez (Mehhiko) ja Ruben Cabrera (Mehhiko) on juba Tallinnas ja otsivad kohalikke peresid, kes sooviksid võõrustada UWP 2016 liikmeid. “See on suurepärane võimalus kogeda teisi kultuure samal ajal ka oma kultuuri tutvustades,” rääkis Britt, Up with People PR esindaja, kes on pärit Hollandist. “Hetkel on meil kodud juba olemas 70 inimesel, puudu on võõrustajad veel 48 noorel.”

Võimalus noortel elada kohalikes peredes on üks kesksest UWP 22 nädalat kestva programmi osast ja mõttest. Andmine käib kahtepidi: pered jagavad noortega Eesti traditsioone ja kombeid ning UWP noored vastavad samaga oma kodu ja kultuuri kohta.

Pered võimaldavad noortele magamiskoha (ei pea olema eraldi tuba, sobib ka lahtikäiv diivan, täispuhutav madrats, vms.), hommiku- ja õhtusöögi ning transpordi Tallinna piires (hommikul viia, õhtul tuua, saavad linnas liikuda ka bussiga!). Nende päevad kestavad reeglina 8-18. Õhtud veedavad noored koos perega. Päeviti on nad enamasti tegevuses Tallinna erinevates koolides tegeledes kohalike noortega.

“Võin öelda, et minu enda UWP reisi aegadest on just peredest jäänud väga palju sooje mälestusi ja vahvaid kogemusi,” ütles Brenda, Up with People PR esindaja Mehhikost. “Olen paljudega nendest tänaseni kontaktis ning osad sellised suhted kestavad pikki aastaid,” lisas Brenda.
Pered, kellel on kodus lapsed, leiavad sageli, et UWP noored on väga head eeskujud ning alati on tore midagi mõne uue riigi ja rahva kultuuri ning kommete kohta teada saada.

Up with People on rahvusvaheline noorteorganisatsioon, mis on tegutsenud juba 50. aastat, peakorter asub Denveris, Colorados. UWP pakub noortele vanuses 18-29 unikaalset võimalust maailma kogeda läbi ühiskondliku kasuliku töö ja kooliprojektide, energilise ja professionaalse muusikalise show ning kohalikes peredes elamise. Täpsem info Up With People kodulehelt ja SIIT!

Noored on oma reisi jooksul läbi käinud USA osariigid nagu Colorado, Utah, Montana, California, sealt liiguti edasi Mehhikosse, kust lennati Euroopasse, täpsemalt Rootsi ja Soome ning reisi viimane sihtkoht enne kodudesse naasmist ongi Eesti.

Lisaks toredatele kogemustele oma uute “lastega” pakub UWP omaltpoolt peredele 2 tasuta piletit Up with People muusikalisele showle “The Journey”, mis etendub Nordea Kontserdimajas 3. detsembril kell 19.00.