Eesti kui e-riigi maine ja tuntus on viimaste aastatega kasvanud nii Slushi messil kui laiemalt rahvusvaheliselt, tänavu on eestlastel aga au korraldada regiooni suurima tehnoloogiakonverentsi avapidu Enter e-Estonia. Helsingi ööelu südames Kallio linnaosas asuvas Kuudes Linja, Kaiku ning Stidilä klubide kompleksis toimuval peol on esindatud Eesti nutikaimad idufirmad ning kõlab põnev muusika nii siit- kui sealtpoolt Soome lahte. Tegu on seni suurima Eesti algatusega rahvusvaheliste sündmuste raames, millesse annavad oma panuse nii meie e-riigi esindajad ja ettevõtted, Tartu linn kui ka muusikavaldkond.

Peo avab Kaiku klubi peasaalis tervituskõnega Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid. E-residentsuse teise sünnipäeva puhul peab kõne programmi direktor Kaspar Korjus ning kõiki praeguseid ja tulevasi e-residente kostitatakse sünnipäevatordiga. Kohapeal on avatud ka e-residentsuse taotlemise punkt ning kõigil huvilistel palutakse pass kaasa võtta. Ülikoolilinna Tartut esindavad Stidilä klubis Tartu Linna ning Tartu Teaduspargi kõrval startup-ettevõtted Mooncascade, SprayPrinter ja Contriber. Kaiku klubis seavad end sisse Eesti parimaks tööandjaks tituleeritud müügijuhtimise tarkvara arendaja Pipedrive ning digitaalsete rändajate lemmiktarkvara looja Teleport. Kuudes Linja ruumides saab tutvuda Funderbeami idufirmade kauplemiskeskkonnaga ning Lingvisti uue ajastu keeleõppe võimalustega.

Tallinn Music Weeki ja Music Estonia kureeritud muusikaprogrammis on esindatud live-artistid ja plaadikeerutajad nii siit- kui sealtpoolt lahte. Nõelteravat räppi ja loosklevaid meloodiaid pakub MTV poolt hiphopi tulevikutegijaks tituleeritud Nigeeria päritolu Soome räppar-produtsent Noah Kin ning viimase aasta jooksul fenomenaalset rahvusvahelist menu saavutanud NOËP täidab Kaiku suure saali oma eufooriliselt särtsuva elektropopiga. Eesti indie esiisa Röövel Ööbik tõestab, et üks õige bänd ei pea mäletama oma vanu hitte ja võib vabalt kõikide indie-puritaanide ideaale reeta. Tumedast kosmosediskost ja technost laetud sooloetteaste teeb Soome elektroonilise skene valitseja Timo Kaukolampi (Larry and the Lefthanded, Op:l Bastards, K-X-P). Eesti festivalipubliku vana tuttav Melting Hearts valab Helsingi karaokebaaridest ja tangosaalidest näpatud meloodiaid lo-fi popi kastmesse ning meie produtsent-vokalist Mart Avi siirdab põhjanaabrite ööellu transhumanistlikku post-poppi oma värskelt albumilt „Rogue Wave“.

Peo rütmi eest vastutavad ka tuntud Soome ja Eesti plaadikeerutajad, teiste seas omal ajal just meie bändide Röövel Ööbiku ja J.M.K.E. muusika väljaandmiseks loodud plaadifirma Stupido Records vedajad Joose Berglund ja Sirkku Haikonen, Helsingi „ööelu minister“ Lil’ Tony, kelle poolt on ellu kutsutud ka antud peo toimumispaigad Kuudes Linja ja Kaiku, ning vankumatu järjekindlusega Eesti underground-muusika järelkasvu parimate paladega toitnud Raul Saaremets.

Kaiku klubis avab baari meie kohvikultuuri uuendajast Kokomo röstikoda ning Eesti kolme parima koka residents Põhjaka Mõis serveerib peolistele südaööl Kaiku terrassil hõrku barbeque-einet.

Slush on 30. novembrist 1. detsembrini Helsingis toimuv regiooni suurim tehnoloogiakonverents, kuhu koonduvad startup-ettevõtjad, investorid ja muud tehnoloogiagurud nii Euroopast kui ka kaugemalt. Tänavu oodatakse konverentsile ligi 2000 idufirmat, 800 investorit ning 700 ajakirjanikku enam kui 100 riigist. Konverentsi esinejatena on teiste seas esindatud Eesti juurtega USA riskikapitalist ja investor Steve Jürvetson, rahvusvahelise annetuskeskkonna Indiegogo kaasasutaja ja tegevjuht Danae Ringelmann jpt.

Esimest korda toimub Slushi raames tänavu muusikatööstuse konverents, millest võtavad Music Estonia eestvedamisel osa ka mitmed Eesti muusikaettevõtted.

Slushi avapeo ajakava:

22:00 Uksed avatud kõigile Slushi passi omanikele
22:00 - 23:30 DJ Liisi Voolaid (EE) – e-Residency room (Stidilä)
22:00 - 23:00 DJ Lil Tony (FI) – Kaiku Main Hall
22:15 - 22:55 Live: Melting Hearts (FI) – Kuudes Linja Main Hall
22:00 - 00:00 DJ Timo Kaukolampi (FI) – Teleport Lounge (Kaiku 2)

23:00 - 23:30 Kaiku Main Hall
Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaidi avakõne
e-residentsuse projekti juhi Kaspar Korjuse tervituskõne
Pipedrive Deal Making Bar (Kaiku 1)
e-residentsuse sünnipäeva tähistamine tordi ning Kokomo käsitöökohviga

23:20-23:55 Live: Mart Avi (EE) – Kuudes Linja peasaal
23:30-00:00 DJ Sander Mölder (EE) – Kaiku peasaal
23:30 - 02:00 DJ Alari Orav & Jan Tomson (EE) – e-residentsuse ruum (Stidilä)
00:00 Põhjaka Mõisa Midnight Barbeque 2. korruse terrassil
00:00 - 01:00 Live: NOEP (EE) – Kaiku peasaal
00:00 - 00:40 Live: Röövel Ööbik (EE) – Kuudes Linja peasaal
00:00 - 02:00 DJ Feniks Willamo (FI) – Teleport Lounge (Kaiku 2)
01:00 - 02:00 Live: Noah Kin (FI) – Kuudes Linja peasaal
01:00 - 02:00 Live: Timo Kaukolampi (FI) – Kaiku peasaal