"Kui vaadata Ansipile sügavalt silma, siis näeme, kes ta päriselt on – hunt. Ja mitte niisama hunt, vaid karja juht. Selline, kes suudab oma karja ükskõik millisest olukorrast välja tuua. Ansip tajus oma vastutust ja täitis ülesande auga. Me võiksime talle selle eest tänulikud olla. Mina isiklikult olen veel väga tänulik tema tütrele dr Reet Pallasele, kes päästis sel kevadel väga keeruka stomatoloogilise operatsiooniga sõna otseses mõttes minu elu," rääkis Kersna LPs avaldatud intervjuus.

Kersna küsis retooriliselt, et kui praegu räägitakse 17-aastasest seisakust, siis tuletame meelde – kes tõi Eesti peaaegu terve nahaga välja väga kehvast majanduslangusest?

Lisaks rõhutas Kersna, et on väga tähtis, et suurte ja väärtuslike kogemustega inimesi ei saadetaks liiga vara ahju peale. "Nende potentsiaali tuleb ära kasutada. Nagu televisiooniski – väga palju inimesi on sealt vanemaks saades haihtunud, eemale pühitud. Aga vaadake Reet Linnat, kes lõi alles 70-aastasena nii uhkelt õitsele. Olgu see meile õpetuseks."

Vahur Kersna