Kuudes Linja, Kaiku ning Stidilä klubide kompleksis toimunud üritusel olid esindatud Eesti nutikaimad startup-ettevõtted ning tegijaimad artistid nii siit- kui sealtpoolt Soome lahte. Peo avas Kaiku klubi peasaalis tervituskõnega Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid. Riigipea tutvustas e-Eesti edulugu ning kutsus osalejaid üles hakkama e-residentideks:

"Tänu e-Eesti võimalustele suudame me täna, kuigi meid on vaid pisut üle miljoni, teha kümne minutiga kümme miljonit makset, sooritada kümme miljonit päringut, allkirjastada kümme miljonit lepingut. Seda ei suuda meist ka kümme korda suuremad riigid. Aga hea uudis on see, et kõigil on võimalik selle meie eksklusiivse klubiga liituda. Nüüd juba kaks aastat. „Igaühele meist on antud kuni 100 aastat siin planeedil elada – miks mitte kasutada seda aega palju efektiivsemalt?" “

Riigipea kutsus tehnoloogiamessi avapeole kogunenuid üles ka hakkama Eesti e-residentideks. "Kui te jääte ootama, et need võimalused ise ka teie kodumaale jõuavad, võib see päris pikalt veel aega võtta ning konkurendid on teist kohe paar aastat ees," ütles president Kaljulaid ning rõhutas, et e-Eesti on ka kõige läbipaistvam ärikeskkond maailmas.

Peole kogunes ligi 1500 külalist. Peamiselt Slushi delegaatidest – investoritest, startup-ettevõtjatest, ajakirjanikest ja muusikategelastest – rahvusvahelise seltskonna seas külastasid pidu mitmed kuulsad eestlased ja Eesti juurtega maailmakodanikud nagu USA riskikapitalist ja investor Steve Jürvetson, supermodell Carmen Kass ja dirigent Kristjan Järvi.

Maailmaajaloo üks esimesi e-residente, investor Steve Jürvetson, kes oli ühtlasi tänavuse Slushi konverentsi üks peaesinejaid, väljendas uhkust oma eesti päritolu üle: „Tänu e-residentsuse programmile võib igaüks kus tahes maailma nurgas investeerida Eesti startup-ettevõtluse ökosüsteemi.“

E-residentsuse programmijuhi Kaspar Korjuse sõnul tundus lausa nagu Eesti olekski Slushi peakorraldaja: "Avaüritus oli võimas! Sellest peost räägitakse täna juba legende. Eesti on võimas! Eesti pakkumine on võimas! Hea tunne, kui saame riigina ka teistele kodanikele kasulikud olla. See oli midagi suuremat kui üks pidu. See oli maailma ühe võimsama tehnoloogiakonerentsi steitment – Eestil tasub silm peal hoida!”

Tallinn Music Weeki ja Music Estonia kureeritud õhtu muusikaprogrammis kuulis põnevaid artiste nii siit- kui sealtpoolt lahte. Kontsertide ja plaadisettidega hoidsid peo rütmi üleval Röövel Ööbik, Mart Avi, NOËP, Raul Saaremets, Sander Mölder, Liisi Voolaid, Alari Orav ja Jan Tomson Eestist ning Noah Kin, Timo Kaukolampi, Melting Hearts, Lil’ Tony, Feniks Willamo, Joose Berglund ja Sirkku Haikonen Soomest.

Enter e-Estonia pidu sai teoks EASi välisinvesteeringute keskuse ja e-residentsuse programmi ning Tallinn Music Weeki koostöös. Ürituse partneriteks olid Digital Sputnik, Funderbeam, Lingvist, Mooncascade, Music Estonia, Pipedrive, SprayPrinter, Tartu City, Tartu Teaduspark, Contriber, Teleport ja Latitude59. Produktsiooni eest vastutasid Kingent Management ja RGB Baltic, kujunduse ja visuaalid tagas Eesti Disainimeeskond, interjöörilahendused B210. Eesti toitu pakkus Põhjaka mõis ning jooke Kokomo Coffee, Moe Peenviinavabrik ja Vindirekt.

Slush on 30. novembrist 1. detsembrini Helsingis toimuv regiooni suurim tehnoloogiakonverents, kuhu koonduvad startup-ettevõtjad, investorid ja muud tehnoloogiagurud nii Euroopast kui ka kaugemalt. Konverentsil osaleb ligi 2000 idufirmat, 800 investorit ning 700 ajakirjanikku enam kui 100 riigist. Lisainfo: http://www.slush.org