"Muumia" on osa Universal Picturesi suuremast plaanist anda uus elu neile kuuluvatele klassikalistele koletisefilmide peategelastele nagu Dracula (Luke Evans,2014), Huntmees, Frankesteini koletis (Javier Bardem, 2019), Musta laguuni koletis, nähtamatu mees (Johnny Depp, 2018), Van Helsing ja isegi Frankensteini pruut.

Esimene värske tõlgendus oli 2014. aasta "Dracula: Jutustamata lugu" ("Dracula: Untold"), mille taga seisis küll Universal Pictures, kuid mida ei loeta enam otseselt Universali uute koletisefilmide osaks. Marveli filmidest eeskuju võttes lasi ka Universal luua oma filmiuniversumi, mille esimene film ongi 2017. aasta 9. juunil linastuv "Muumia". Filmi lavastaja Alex Kurtzman on ühtlasi ka uue koletisefilmide universumi üks arhidektidest.

Uus "Muumia" ei seostu ajavahemikul 1998-2008 ilmunud Brendan Fraser'i "Muumia" triloogiaga ega ka 1932. aasta klassikalise filmiga, kuid on sarnaselt sellele tõsisema ja süngema tooniga. Filmide "Kingsman: Salateenistus" ja "Star Trek tundmatusse" üks staaridest Sofia Boutella kehastab seekord muumiat Ahmameti.

Sünopsis: Iidne printsess ärkab oma igavikulisest unest, tuues hävingut ja kaost kogu maailmale.

"Muumia" linastub Forum Cinemas kinodes 9. juunil.