Reedel, 7. detsembril toimub Sinilinnus viies Mustmesi Soulimelomaanid pidu. Seekordse õhtu alateema on "Motown" ning lisaks seitsmele plaadikeerutajale esineb ainult selleks õhtuks kokku tulnud bänd Super Funk Junk Machine koos lauljatega. Lavakunstnikuks on Ott Kangur.

“Iga laulja esitab kolm lugu ning oleme üksteisele ka vaheldumisi taustalauljateks. See esinemine tuleb väga soulilik – veidi improviseeritud, südamlik, aus ja sõbralik," kirjeldab Marten Kuningas. "Olen üha rohkem leidnud seoseid pop-, rokk- ja soulmuusika vahel ning näen, et mind isiklikult palju inspireerinud rokkmuusika on olnud omakorda väga inspireeritud soulmuusikast. Mulle meeldib soul, sest see muusika – nagu nimigi ütleb – kõlab hingest," lisab ta.

Heidy Purga, üks peo eestvedajaid, räägib lähemalt Soulimelomaanide seekordsest alateemast. “Motown on soulmuusika kuulajatele armastatud plaadifirma, mille alt välja antud reliisid on ilmselt iga soulmuusika DJ plaadikotis või kodus riiulil," sõnab Heidy. "Pole möödunud ühtki "Must Mesi" pidu, kus poleks kasvõi korra kõlanud mõni selle plaadifirma artist. Motowni hiilgeaegadel saatis lindistustel helistuudios soliste stuudio- või majabänd, millest on inspireeritud ka seekordne laivkava.”

“Soulimelomaanide peoks on kokku saanud muusikud ja lauljad, kes spetsiaalselt selleks üheks õhtuks teevad proovi ning püüavad koos solistidega edasi anda tolleaegset kontsertidel olnud atmosfääri ja miljööd," kirjeldab Purga.

Laivkavaga esineb esmakordselt ja ainukordselt kokku tulnud SUPER POWER FUNK JUNK MACHINE BAND, mille solistid Marten Kuningas, Teele Viira, Robin Juhkental ja Windy Beach esitavad laule Curtis Mayfiedi paremikust kuni Ben E. King'i ja Tammi Terrellini välja.

Reedel, 9. detsembril mängivad MustMesi Soulimelomaanide peol plaate: Heidy Purga, Sander Mölder, DJ Critikal, Üllar Siir, Priit Koff, Peeter Ehala ja Mihkel Sirelpuu.

Bänd esineb koosseisus:

trummid - Dmitri Nikolajevski
bass - Siim Usin
klahvpillid - Raun Juurikas
kitarr - Raul Ojamaa
saksofon - Mairo Marjamaa
trompet - Jason Hunter