Võistlustulle astuvad kaksteist andekat koduküpsetajat, kel kõigil väga erinev käekiri. Kaks ja pool kuud kestvad koduküpsetajate eesti meistrivõistlused on seekord tulvil uuendusi ja üllatusi. Vanad tuttavad on saate peakohtunikud - koogikuninganna Angelika Kang ja kulinaarne võlur Ants Uustalu.

Aga sel hooajal saabub igas saates kööki ka ootamatu üllatuskohtunik, kelleks on alati mõni väga tuntud ja eesti rahva poolt palavalt armastatud koogisõber. Saatejuhina suunab vägesid rõõmsameelne maitseskeptik Alari Kivisaar.

Uue hooaja peaauhinnaks on Schmidt köögid pannud välja unistuste köögi ning Electrolux kogu köögitehnika. "Eestimaa parim pagar" on eetris kolmapäeviti kell 20.00.

1. Nikolai(25) õpib Tartus hambaarstiks aga suhkrut see noormees ei karda vaid küpsetab väga vingeid torte. Küpsetamine on tema jaoks jooga ja vaimne puhkus. Paneb köögiukse kinni ja tegutseb. Nikolai sõbrad on tema ande suurimad austajad. Just nemad nõudsid, et noormees tingimata võistluses osaleks.

2. Terhi (31) on koduperenaine Tartust, kolme lapse ema. Pangaametnik, kuid viimased aastad lastega kodune olnud. Lisaks keerukatele küpsetistele, mis lummavad nii seest kui väljast on tema hobiks grillimine. Sel aastal osales tema tiim Pärnus toimunud barbeque grillivõistlustel ning seal saavutasid nad esikoha. Terhi kanditatuuri seadsid saatesse üles tema fännid. Terhi võitis ka esimese saate.

3. Rasmus on 17-aastane koolipoiss Elvast, kel selja taga tubli küpsetamisstaaž. Juba 4.klassist alates on ta osalenud kokandusringis. See pole veel kõik. Rasmus on andnud välja soliidse kokaraamatu pizzaretseptidega: “Ma armastan pitsat, pole midagi parata”.

4. Monika (30) Türilt on saate tervisliku liini esindaja. Nende pere üks lemmikuid on nõgesepirukas. Monika oskab tervislikku maitsvaks teha. Tema võitis Veski Mati retseptikonkursi oma salapärase šokolaadikoogiga. Monika nimetab oma hobidena söödavate (vähetuntud) taimede tundmist ja kasutamist toiduks, käsitööd ja kodukandi elu edendamist.

5. Pärnumaal elav Irma (24) on toidublogija, keda vaimustavad erinevad maitsed ja köögis eksperimenteerimine.

6. Puidufirma kliendihaldur Liilia (36) on pärit Põlvamaalt. Särtsakas Liilia on kolme lapse ema ja just lapsed andsidki ta saatesse üles. Liilia märksõnaks on kavalus. Ta suudab iga küpsetise tordist pirukani tervislikke köögivilju maitsvalt täis toppida. Katsetamises on Liilia meister kuna piima vastu allergilise poja tõttu tuleb välistada või ja koor.

7. Juuratudeng Epp-Leen (22) on pärit Raplast. “Küpsetamine on väga loominguline ja rahustav tegevus. Seda tehes pääseb muust maailmast välja, täpselt samamoodi on lugemisega. Samas peab alati keskenduma, sest iga küpsetis saab aru, kui sa päris kogu hingega asja juures ei ole.” ütleb ta. Epp-Leen armastab magusaid ja ilusaid küpsetisi.

8. Toidutehnoloogiat õppiv Elene(24) on pärit Tallinnast. “Mulle meeldib katsetada uusi asju.” ütleb ta ning teda ei hirmuta ükski telgis välja käidav ülesanne. Ennekõike küpsetab Elene selleks, et teistele rõõmu valmistada. Ja küpsetab ta hästi. Itaalia restoran, mille ettekandjana Elene töötab, võttis tema juustukoogi retsepti suisa oma menüüsse.

9. Ettevõtja Anneli(31) on pärit Koselt. Kahe lapse ema tegeleb start-upidega, sõidab tsikliga ja peab lugu tervislikest küpsetistest. Ta üritab tavalist valget suhkrut ikka tervislike alternatiividega asendada.

10. Ain (52) peab Turba alevikus kehalise kasvatuse ja ajaloo õpetaja ametit. Köögis on ta uljas riskija, kes miksib vaba käega erinevaid maitseid.Eriti peab mees lugu Itaalia köögist. Selle kohta on tal lõbus lugugi rääkida. “Itaalia mandliküpsis cantucci! Selle retsepti otsisin erinevatest allikatest ja lõpuks ei saanud kustkilt sellist mille maitse ja konsistents oleks minu maitset rahuldanud. Lõpuks tõlkisin google translatoriga Itaalia interneti lehtedelt ja sain selle mida soovisin. Kuna otsisin retsepti kaua, siis neile kes retsepti küsivad jagan seda mittetäielikult. Jätan jagades mõne nipi või komponendi välja. Cantucci on nii maitsev, et nagistasin neid õhtuti. Tasapisi endale märkamatult kaal kasvas. Eelmise aasta veebruaris, vabariigi aastapäeva aktuse päeval unustasin pintsaku koju. Poolel teel ei muretsenud eriti, sest teadsin, et koolis riidekapis on ka üks. Kui pintsaku selga panin, olin nagu kileviiner. Sellest päevast küpsetan neid küpsiseid ainult tuttavatele. Vahel harva maitsen ka ise.”

11. Andrus (29) töötab Võru linnas kokana, kasvatab kolme last, armastab mõistagi küpsetada ning kõigele lisaks leiab aega laulda kooris. Küpsetamistelgis rabab ta kohtunikke huvitavate retseptidega. Lillkapsas kiluga? Need kaks asja sobivad pirukasse ideaalselt. Andres oli saatesarja esimene väljalangeja.

12. Koduperenaine Maiki (29) on pärit Viljandist. Tegu on tasase tegelasega, kes armastab küpsetada ja tütrega aega veeta.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena