Pereema kingitus on jõululaud. "Mina ütlesin alati, et rõõmustage – ema on teile nii ilusa laua teinud. Jõuluks tehakse pasteeti, hani pannakse ahju, pakutakse verivorsti ja suvel tehtud pohlamoos pannakse lauale. Kogu jõululaua ettevalmistus võtab juba terve nädala," ütleb Kallast.

Ta nendib kahetsusega, et eestlasi on pahatihti haaranud nii suur jõuluhullus, et peamine läheb meelest – jõulud on rahuaeg ja hinnata tuleks suurejooneliste kingituste asemele hoopis seda, mis pühade puhul lauale pannakse.

Armastatud etiketiõpetaja räägib, et jõuluks kingivad täiskasvanud üksteisele pigem tarblasi ehk tarbeesemeid. "Isal on sussid kulunud, tema saab uued sussid. Ema saab uue hommikumantli. Lastele tehakse rohkem kingitusi. Unustatakse ära, et jõulud on Kristuse sünnipäev ja eelkõige laste püha."

Kallast manitseb, et inimesed ei läheks jõulude ajal kingituste tegemisega uhkeks ja hulluks. "Kaubandus on teinud pühadele palju paha. Juba oktoobri lõpus näeme jõuluehteid ja kuuske. Lapsed ja ka täiskasvanud on lõpuks sellest kõigest nii tüdinenud, et jõuludel polegi seda õiget tähendust."