Lisaks on ahvid väga lõbusad, intelligentsed ja armsad tegelased, kelle suurelt ekraanilt vaatamine pakub joovastavat meelelahutust ning paneb neile kaasa elama.

Praegu jookseb kinodes Hiina animatsioon "Ahvikuningas: Kangelane on tagasi", aga enne kui peategelasest Ahvikuningast kõigi laste ja nende vanemate lemmik ekraaniahv saab, tahame tutvustada kümmet lahedamat filmiahvi.

1. Dunston tegelane 20th Century Foxi filmist "Dunston siseneb hotell" ("Dunston Checks In")

Ahv hotellis tähendab rahamägesid. Seda arvasid Foxi filmistuudio bossid, kui nad tõid 1996. aastal kinodesse filmi juveelivargast orangutangist Dunstonist. Kahjuks ei tahtnud keegi eriti Dunstoni ja tema pisikese päästja (Eric Lloyd) lugu suurel ekraanil vaadata. Ent kuna Dunston oli filmi peategelane, kelle karakter oli põhjalikult välja kirjutatud ja arendatud, siis tuleb ta uuesti teie jaoks ellu äratada.

2. Rafiki tegelane Disney filmist "Lõvikuningas" ("Lion King")

Legendaarses "Lõvikuninga" multikas on ahvile antud targa, omapärase ja ennustajavõimetega ning natuke hullumeelse pärdiklaste sekka kuuluva mandrilli Rafiki roll. Tema on see, kes suunab Simba oma saatusele vastu astuma ja kuningaks saama. Kes ei tahaks endale sellist pärdikut õla peale istuma?

3. Lendavad ahvid MGMi filmist "Võlur Oz" ("The Wizard of Oz")

Tõenäoliselt filmiajaloo mõjuvaimad lendavad ahvid leiame 1939. aasta fantaasiaklassikast "Võlur Oz". Nende olek, kostüümid ja efektid on ka 77 aastat hiljem väga nauditavad. Rääkivast ahvist ongi vist etem ainult lendav ahv!

4. Karjajuhi tegelane Stanley Kubricku filmist "2001: Kosmoseodüsseia" ("2001: A Space Odyssey")

Kubricku eepiline "Kosmoseodüsseia" algab stseeniga „Inimese koidikul“. See on armutult aus demonstratsioon uudishimust, enese avastamisest ja enese kehtestamisest. Millal sina viimati iseenda eest välja astusid?

5. Abu tegelane Disney filmist "Aladdin"

"Aladdinis" näeme tõenäoliselt filmiajaloo kõige armsamat mütsikesega ahvikest. Tema nimi on Abu, talle meeldib trikke ja nalja visata ning tema klapp Robin Williamsi Džinniga on tõeline elamus. Abu on sõbra etalon.

6. Amy tegelane Paramounti filmist "Kongo"

Siit nimekirjast ei saa kuidagi välja jätta maalivat, martiinisid joovat ja iseendaga rääkivat sõbralikku gorillat Amyt Frank Marshalli 1995. aasta filmist "Kongo". Selle filmi peamisteks meeldejäävateks karakteriteks ongi suur hulk ahve ehk siis kellel peaks ahvivaimustus peale tulema, siis tasub just see teos riiulist välja otsida.

7. Corneliuse tegelane 20th Century Foxi "Ahvide planeedi" filmiseeriast

Kuigi Charlton Heston oli 1968. aastal alguse saanud filmiseeria täheks, siis vähemalt sama tähtis oli ka Roddy McDowalli kehastatud šimpans Cornelius. Vaadake, kuidas tehti loodi karaktereid eelmisel sajandil:

8. Caesari tegelane 20th Century Foxi filmidest "Ahvide planeedi sünd" ja "Ahvide planeedi koidik"

Andy Serkise kehastatud Caesar suutis filmifännid panna unustama sajandi alguse Tim Burtoni loodud kehvikust "Ahvide planeeti". Caesar on kindlameelsuse ja auväärsuse etaloniks nii filmiinimeste kui -ahvide seas. Teises osas talle väljakutse esitanud õel Koba andis ainult triloogiale, mille kolmas film linastub tuleval suvel, ainult juurde.

9. King Kongi tegelane esimeses "King Kongis" 1933. aastal

Esimene King Kongi film on põhjus, miks sellest hiiglasest nii palju uusversioone tehtud on ("Kong: Pealuu saar" linastub tuleva aasta märtsis). See on filmiklassikasse kuuluv teos, mis on märkimisväärne nii oma animatsioonielementide kasutamise poolest kui ka rassismipaanikat kritiseeriva vaheteksti poolest. Heisakem lipp hiiglaste terviseks, kes julgevad Empire State Buildingu otsa ronida!

10. Zira tegelane 20th Century Foxi "Ahvide planeedi" filmiseeriast

Kim Hunteri kehastatud Zira on 60.-70. aastate naisliikumisi sümboliseeriv kaastundlik tegelane, kes on mõistuse hääleks emotsionaalsete ja vägivallale kalduva ahvikarja seas. Tõeline "Ahvide planeedi" ema Teresa, keda iseloomustab kõrge intelligents ja hea tahe.

"Ahvikuningas: Kangelane on tagasi" on praegu Forum Cinemas kinodes.

"Ahvikuningas: kangelane on tagasi" on põnevusest pakatav seikluslugu suurde hädaohtu sattunud maailmast, mis pöördub abi saamiseks oma unustusehõlma vajunud karvase kaitsja poole.

"Ahvikuningas: Kangelane on tagasi" on eesti keelde dubleeritud animatsioon. Tegelastele on hääled andnud Mart Müürisepp, Märten Männiste, Tõnu Oja, Ago Anderson, Marika Korolev, Rednar Annus, Anti Kobin, Indrek Taalmaa, Ardo Ran Varres, Taavi Tõnisson, Max Kroonmann, Rolf Jürgen Metsa, Gert Põrk, Nils Oskar Jõgi, Martin Venela, Mait Laas, Johannes Lõhmus ja Elis Loviise Eller.