"Laulus loetakse üles inimesed nii suuliselt kui ka kirjalikult, kes olevat saanud sularaha ja kes peaksid minema vangi – need on nii juba kohtus süüdi jäänud Keskerakonna inimesed kui ka Mart Ummelas, Toomas Lepp ning ka Arvo Sarapuu. Meid ega Arvo Sarapuud ei ole keegi süüdi mõistnud. Samuti ei ole süüdi mõistetud Edgar Savisaart. Enamgi veel – Mart Ummelase ja minu puhul on isegi kahtlustuse määr alles ülevaatamisel. Tõenäoliselt kahtlustus vaibub, sest ei mina ega Ummelas ei ole kuidagi mingit TTV vara omastanud," seisab pöördumises.

"Oluline on see, et kehtib süütuse presumtsioon ning kellelgi – ei eraisikul ega meedial ei ole õigust süütute nimesid siduda vargusega nagu seda tehakse laulus "Savisaare nimekiri”. Ma arvan, et see laul solvab meid ja riivab otseselt meie õigusi," leiavad Lepp ja Ummelas.

"Me palume Mart Ummelasega kindlasti kohtult see laul eetrist kõrvaldada, kuna see riivab meie eneseväärikust, on poliitiline tellimus ning ei sobi ERR kuvandisse. Enne kui seda teeme, palusin siiski ERR juhtidelt sekkumist, et laul eetrist kõrvaldada. Pöördume ERR Nõukogu poole võtta tarvitusele abinõud, et nimetatud laul eetrist 31.12.2016 ja "Ärapanija" (ETV, Ärapanija aastavahetuse erisaade ETV-s kell 22.45 "Savisaare nimekiri", esitavad Mart Juur ja Peeter Oja Facebooki kodulehelt kõrvaldataks.

ERRi juhatuse liige Ainar Ruussaar kommenteeris kaebust nii: "Tegemist on poliitilise satiiriga, mida tänases Eestis kahetsusväärselt napib. Ilmselt ka seetõttu on poliitiline satiir mõneti harjumatu, ehkki see peaks olema terve ühiskonna lahutamatu osa. Laul “Savisaare nimekiri” on osa ERR-i aastalõpuprogrammi kuuluvast saatest “Ärapanija”. Tegemist on päevakajalise saatega, mis käsitleb sündmusi kunstilises, satiirilises võtmes, mis tähendab käitumismustrite ülevõimendatud või isegi pea peale keeratud interpreteerimist. Soovin kõigile rahulikumat ja mõistvamat uut poliitika-aastat!"